Sari la conținut

Cum faceți cele mai bune SARMALE? Chef Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa SECRETĂ și trucuri din bucătăria sa

Sarmalele sunt atât de iubite de români, încât se găsesc pe orice masă, când e vorba de o ocazie sau sărbătoare. În foi de viţă sau în foi de varză, sărmăluţele sunt vedetele sărbătorilor de iarnă, deschise de Ziua Naţională. Tot la loc de cinste stau şi mămăliguţa sau fasolea cu ciolan, mâncăruri tradiţionale la români. Pentru a ieși perfecte, e nevoie să aplicați câteva trucuri atunci când le preparați.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur”, relatează click.ro.

“Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, spune chef Scărlătescu.

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor. Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios:  2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: