Cum poate ajuta un sistem digestiv sănătos la vindecarea cancerului

Cum poate ajuta un sistem digestiv sănătos la vindecarea cancerului
Cum poate ajuta un sistem digestiv sănătos la vindecarea cancerului

Protecţia mai bună a sistemului digestiv poate fi cheia pentru a putea spera la vindecarea cancerului, spun cercetăorii. Păstrâd sistemul gastro-intestinal sănătos şi funcţional ar putea fi calea prin care pacienţii să tolereze doze mai mari de chimioterapice şi radioterapie, doze care în alte condiţii ar fi letale.

Conducatorul echipei de cercetători, Dr. Jian-Guo Geng, de la Universitatea din Michigan, SUA, spune: ,,Credem cu tărie că aşa am putea să vindecăm cancere avansate, cu metastaze. Dacă predicţia noastră se va dovedi adevarată, oamenii nu vor mai muri de cancer.” Problema majoră cu chimioterapia şi radioterapia este faptul că pot ucide pacientul înainte de vindecarea cancerul. Dr Geng şi echipa acestuia au descoperit că, protejând intestinul de efectele dure ale terapiei, ar putea înclina balanţa în favoarea supravieţuirii.

Cercetătorii au descoperit molecule care pot stimula celulele stem intestinale, făcându-le să funcţioneze în mod accelerat şi să repare distrugerile cauzate de medicamentele chimioterapice sau de radioterapie. Ca rezultat, corpul poate absorbi nutrienţii, iar toxinele sunt blocate la trecerea din intestin în circulaţia sanguină.

Studiul a fost publicat în revista Nature şi deoacamdată a fost testat doar pe şoareci de laborator.

,,Toate tumorile, din toate ţesuturile şi organele, pot fi distruse cu doze mari de chimioterapie şi radioterapie. Însă partea dificilă este că în cazul cancerelor aflate în stadii avansate, putem omorî pacientul înainte de a distruge tumora”, spune Dr. Geng. ,,Acum avem o modalitate de a creşte toleranţa pacientului la doze mari, letale, de tratament. În acest mod cancerele avansate, cu metastaze, pot fi eradicate prin creşterea dozelor. Odată ce păstrăm intestinul funcţional, pacientul va rezista mai mult timp. Iar noi am gasit calea de a proteja intestinul. Pasul următor pe care ni l-am propus este să obţinem o supravieţuire de 100% pentru cobaii injectaţi cu moleculele de protecţie.”

Moleculele de protecţie amintite de Dr. Geng sunt studiate de echipa acestuia de mai mult de 10 ani. Odată injectate, se prind de proteinele din intestin şi accelerează activitatea vindecătoare a celulelor stem. ,,Studiul nostru a arătat că moleculele de protecţie acţionează asupra celulelor stem intestinale (ce asigură homeostazia şi refacerea intestinului) şi creştc supravieţuirea în urma dozelor letale de chimioterapie. Din câte sştim acum, moleculele de protecţie folosite sunt un tratament adjuvant, adiţional, sunt de fapt primul exemplu ce demonstrază veridicitatea ideii conform căreia putem accelera activitatea celulelor stem adulte din diferite ţesuturi, obţinând un efect de reparaţie a ţesutului şi organului respectiv, cu efecte medicale benefice pe termen lung”.

 

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Cata mizerie… adica pastreaza-ti sistemul digestiv sanatos ca sa venim sa turnam si mai multa otrava in tine! Astia chiar ne cred pe toti prosti? Sa se trateze ei intre ei si tot neamul lor cu asa tratament! Anual se fac donatii de miliarde de dolari pentru acesti „cercetatori” iar ei vin doar cu asemenea solutii criminale. Cancerul cu adevarat e una dintre cele mai profitabile afaceri pentru criminalii in masa!

    • cancerul-una dintre bolile cele mai napraznice este demult o industrie de facut tone de bani…se fac si se descopera atat de multe lucruri de care noi habar nu avem…. nici nu ne inchipuim, ceva de domeniul SF… si ei vin si spun ca nu inteleg in totalitate ADN ca sa poata vindeca aceasta boala nenorocita…… sunt baliverne… evident ca exista tratament impotriva cancerului chiar si faze terminale……miza e alta…. numarul locuitorilor planetei( care trebuie sa scada….mult mult mult) si cea mai importanta miza…este cea a banului…. industria cancerului este mai banoasa decat cea a armamentului

  2. cum sa pastrezi sistemul digestiv sanatos…. cand in primul rand el este cel distrus in momentul cand se incep tratamente de chimio si radioterapie…..oare astia care au isi zic cercetatori sunt si medici oncologi?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *