Cum poate fi prevenit autismul înainte de naştere

Cum poate fi prevenit autismul înainte de naştere
Cum poate fi prevenit autismul înainte de naştere

Autismul este o tulburare neuropsihologică ce are efecte asupra întregii vieţi manifestându-se adesea prin dificultatea de a comunica şi de a relaţiona cu cei din jur.
Semnele autismului se dezvoltă aproape îndotdeauna înaintea împlinirii vârstei de 3 ani, desi această afecţiune este uneori diagnosticată abia mai târziu.

Până în prezent, nu a fost descoprită o metodă sigură care să garanteze prevenirea autismului, însă conform unui nou studiu al al Universităţilor Norway şi Columbia, dieta prenatală şi mai exact anumite suplimente joacă un rol important în prevenirea acestei tulburări. Cercetătorii sunt de părere că femeile care folosesc acid folic înainte de a rămâne însărcinate au mai puţine şanse să nască un copil autist.

Studiul a inclus peste 85.170 de femei care au născut în perioada 2002-2008. Pentru demonstrarea teoriei, cercetătorii au analizat dieta prenatală a participantelor.

În urma rezultatelor, cercetărorii au constatat  că riscul de a naşte un copil autist a fost redus cu 40% în cazul femeilor care au luat suplimente de acid folic înainte cu 4 săptămâni de concepţie şi au continuat timp de 8 săptămâni pe parcursul sarcinii.

 

 

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. poti preveni aparitia autismului daca renunti la vaccinuri, care sunt cauza principala a aparitiei autismului.În linişte şi fără prea multă fanfară, Programul Federal de Compesare cu privire la Leziunile provocate de vaccinuri (VICP) din SUA (o instanţă neoficială, al cărei scop principal este să apere industria vaccinurilor de responsabilitatea cu privire la leziunile provocate de produsele lor), a recunoscut că vaccinurile provoacă autismul.

  2. Sunt cu totul si cu totul de accord cu Gigel …. pentru cei care nu stiu poate citesc ceva si despre vaccinul SV 47 . Asta Asa ca sa primes curaj in investigare.

  3. sa fim seriosi, cate sarcini sunt ”programate” cu 4 saptamani inainte? abureala….

  4. irina, multe!! ca doar nu toata lumea ramane gravida accidental. 4 sapt este o luna si e de bun simt sa faci un minim set de analize prenatale, sa stii daca ai anticorpi de varicela, rubeola, toxoplasma mai ales daca ai avut animale. etc. si pe urma ne miram cati copii au probleme. nu ma refer la autism.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *