REUMATISM

REUMATISM
REUMATISM

Termenul de reumatism este folosit pentru descrierea durerilor de oase, muşchi şi încheieturi, însă reumatismul nu este o boală în sine. Există peste 200 de boli reumatice, dintre care cea mai răspândită este artroza (o afecţiune a cartilagiului articulaţiilor), iar în Europa afectează peste 100 milioane de persoane.

Bolile reumatice afectează atât adulţii cât şi tinerii şi chiar copiii. În ceea ce-i priveşte pe copii, cea mai frecventă afecţiune este artrita juvenilă care afectează dezvoltarea scheletului şi netratată la timp, poate cauza deformări serioase ale oaselor.

,,Frecvenţa bolilor reumatice în ultimii ani este în creştere pentru că asistăm la un proces de îmbătrânire al populaţiei. Aceasta presupune şi preponderenţa afecţiunilor degenerative, legate de uzură, de aceea în populaţie avem din ce în ce mai multe boli reumatismale’’, a explicat doctorul Cătălin Codreanu, directorul Centrului de Boli Reumatismale.

 

Cum tratăm bolile reumatice

 

Deşi nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi ţinute sub control dacă sunt diagnosticate la timp. De aceea, în cazul bolilor reumatice, indicat este să urmăm un tratatament doar la sfatul medicului, pentru că medicamentele folosite împotriva durerilor pot avea efecte adverse grave. ,,Simptomele care trebuie să îl trimită pe pacient la medic sunt durerea şi reducerea mobilităţii articulare, dificultatea de a merge sau a îndeplini activităţi profesionale sau casnice uzuale. Din păcate, ne confruntăm uneori cu fenomenul automedicamentaţiei, pacientul consideră că ştie ce medicamente trebuie să iaşi fără să consulte un medic. Pe lângă faptul că tratamentul poate să nu fie eficient, se expune şi şi riscului unor complicaţii gastro-intestinale severe, a completat medicul Cătălin Codreanu.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. ce ma bucur ca ai adormit inatnie de 12!!! mai vreau sa spun cititoarelor ca si 10 minute sunt bune in caz ca nu au 20 eu trebuie sa fac 10 zile consecutive aceasta baie cu sare; am facut 7 si ma simt foarte bine chiar daca stau numai 15 minute maxim (nu rezist mai mult, chiar daca citesc ))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *