Cum să preparați cele mai sănătoase sarmale?

Cum să preparați cele mai sănătoase sarmale?
Cum să preparați cele mai sănătoase sarmale?

Sarmalele pot fi pregătite sănătos şi pot reprezenta o mâncare hrănitoare şi benefică organismului. „Gătite sănătos înseamnă carne slabă, chiar şi de porc, dar slabă. Românii însă fug de carnea slabă, adoră grăsimea. Folosesc carnea slabă doar la fripturi. Vă spun din experienţa mea de-a lungul anilor. Se pot face sarmale cu carne de curcan sau carne de pasăre, cu orez brun în loc de orez alb şi niciodată cu smântână deasupra”, a explicat prof. univ. dr. Boli de Nutriție și Metabolism, medic primar Nicolae Hâncu.

Sarmalele pot fi fierte împreună cu afumătura, dar aceasta nu trebuie consumată. Între straturile de sarmale se pot pune roşii tăiate care împrospătează mult gustul sarmalelor. Este o mică păcăleală! Ai impresia că mănânci afumătură, dar nu faci asta, iar sarmalele preparate astfel sunt excepţionale. Persoanelor foarte pretenţioase care cred că sarmalele fără smântână nu sunt sarmale, care sunt afectate pe plan psihic de consumul de sarmale, le spun să folosească iaurt. Dacă nici aşa nu vor, le spun Dumnezeu cu ei! Să consume ceea ce vor că asta e. Mai e ceva. Varza tocată la sarmale trebuie să fie foarte bine reprezentată, pentru că varza fiartă reprezintă o bogăţie nutriţională. E bogată în fibre, în antioxidanţi şi vitamina C.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Noi de ani de zile facem sarmale doar cu carne de vitel, iar porc nu mai mancam chiar deloc. Suntem ortodocsi, dar ne-am pastrat Legea Domnului realizand beneficiile Legilor Lui D-zeu YHWH, de ce ne-a invatat sa nu mancam porc, lege pe care popa a uitat-o.

  2. Uitati din carne de vita sarmalele, eu de cand exist asa le prepar si sint exceptionale. Pentru ca nu se mananca foarte des, se poate accepta acea lingurita de smantana si felia de paine in caz ca mamaliga nu este pe lista.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *