CUM să scapi de nervii și stresul cauzate de cei din jur. EXEMPLE concrete de abordare oferite de un expert francez

CUM să scapi de nervii și stresul cauzate de cei din jur. EXEMPLE concrete de abordare oferite de un expert francez
CUM să scapi de nervii și stresul cauzate de cei din jur. EXEMPLE concrete de abordare oferite de un expert francez

Cu toţii am trăit momente de conflict cu alţii, în care am suferit, ne-am simţit anxioşi sau deprimaţi, stresaţi, nervoşi şi lipsiţi de motivaţie. Jacques Salomé, psihosociolog şi scriitor francez,  gândindu-se cum să contrabalanseze aceste efecte nocive, a creat Metoda de comunicare relaţională ESPERE® (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială).

Ce înseamnă de fapt comunicarea relaţională şi cum ne poate ajuta o metodă de comunicare să trăim relaţii în care să ne simţim bine, mai liniştiţi şi fericiţi?

Metoda ESPERE® este o modalitate de comunicare simplă şi uşor de integrat de oricine. Folosind-o ne dăm seama că multe dintre neînţelegerile din relaţii sunt cauzate de faptul că încercăm să gestionăm ceea ce face, simte sau gândeşte celălalt în loc de a ne ocupa de gândurile, emoţiile sau comportamentele noastre.

„Aștept 10 minute și plec” în loc de „Tu mereu întârzii”

De exemplu, în loc să îi reproşez partenerului meu că întârzie „Tu mereu întârzii!”, metoda ne învaţă să vorbim despre noi, folosind „Eu”, despre cum ne-am simţit (frică, preocupare, nervi)  „Eu mă enervez când aştept.” şi să luăm o poziţie clară vizavi de întârziere (aştept 10 minute şi plec, ne întâlnim mai bine la terasă).

 

Metoda este compusă din multe alte concepte şi instrumente care ne ajută să transformăm o situaţie neplăcută sau un conflict într-o situaţie de la care putem învăţa ceva, să clarificăm şi apoi să ne bucurăm de compania celuilalt.

 

Pentru a afla mai multe despre cum Metoda ESPERE®, creată de Jacques Salomé, te poate ajuta să ai relaţii mai fericite, te invităm să participi la conferinţa şi la workshop-ul “Comunic, deci exist. Află cheia relaţiilor fericite” între 20 şi 23 iunie 2013, la hotel Howard Johnson.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri:

www.amaneser.ro

e-mail: amaneser@amaneser.ro

Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

http://www.facebook.com/AlethNaquetInRomania

116 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook