Sari la conținut

Cum să scapi de vergeturi cu remedii din bucătărie

Vergeturile sunt de obicei leziuni liniare, care urmaresc conturul liniilor de contractie a pielii cu aspect alb-sidefiu pana la roz- violaceu. Apar cu preponderenta pe partea superioara a bratelor, pe sani, abdomen, fese, solduri, gambe.

Există numeroase creme și tratamente scumpe care promit să vă scape de această problemă însă puteți puteți încerca și câtva remedii necostisitoare pe care vi le puteți prepara acasă.

  1. Suc de cartofi

Acesta conține vitamine și minerale care ajută la refacerea celulelor pielii.

Taie o felie de cartof și freacă zona afectată. Aștepată apoi câteva minute pănă când zeama de la cartof se usucă și abia apoi clătește cu apă caldă.

  1. Zahăr

Amestecă o lingură de zahăr cu ulei de migdale și câteva picături de suc de lămâie. Masează pielea cu acest amestec apoi lasă-l să acționeze 10 minute și clătește.

  1. Aloe vera

Apariția vergeturilor indică faptul că pielea și-a pierdut elasticitatea, iar Aloe Vera ajută pielea să-și recapete elasticitatea. Vă puteți masa cu aloe Vera simplă sau o puteți combina cu vitamina E.

  1. Un de cacao

Aplicaţi unt de cacao pe vergeturi. Acesta e un remediu vechi, care dă rezultate.

  1. Zeamă de lămâie

Masați zonele afectate cu zeama de la câteva lămâi cu mișcări circulare. Așteptați apoi 10 minute ca zeama de lămâie să intre în piele.

  1. Albușuri de ouă

Albușurile conțin proteine și aminoacizi care ajută la ameliorarea vergeturilor. Bateți două albușuri apoi aplicați-le pe piele cu ajutorul unui burete și lăsați-le până se usucă. Îndepărtați apoi cu apă călduță și aplicați ulei de măsline pentru hidratarea pielii.

  1. Ulei de ricin

Ca să diminuați aspectul vergeturilor trebuie să hidratați eficient, în special zonele cu probleme. Astfel, o soluţie ieftină şi eficientă este amestecul de ulei de ricin şi ulei de migdale. Uleiul de migdale îl puteţi înlocui şi cu cel de măsline extravirgin sau cel de floarea soarelui presat la rece.

  1. Morcovi

Această legumă poate deveni un tratament foarte eficient în ameliorarea afecţiunilor pielii, precum eczemele, rănile sau arsurile solare. Tot cu ajutorul morcovului puteţi estompa aspectul vergeturilor abia apărute. Radeţi doi morcovi, scurgeţi sucul şi apoi aplicaţi masca din pulpă, timp de o jumătate de oră, pe zonele afectate. Repetaţi procedura câteva săptămâni. După tratament, curăţaţi bine cu apă caldă şi săpun, pentru că morcovul pătează pielea.

  1. Boabe de struguri

Un alt ajutor pe care îl oferă natura vine de la delicioasele boabe de struguri. Componentele lor nutritive hrănesc pielea în profunzime şi luptă împotriva deshidratării. Aplicaţi pulpă de struguri pe vergeturi şi lăsaţi să acţioneze timp de 30 de minute.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel