Cum să-ți “programezi” corpul să nu mai depoziteze grăsimea?

Cum să-ți “programezi” corpul să nu mai depoziteze grăsimea?
Cum să-ți "programezi" corpul să nu mai depoziteze grăsimea?

Nu-ți poți schimba genele, însă poți schimba felul în care funcționează. Și în cazul celor care joacă un rol important în topirea grăsimii, exercițiile de forță par să fie secretul.

Potrivit unui studiu publicat în European Journal of Applied Physiology, antrenamentul de forță influențează genele grăsimii.

După ce participanții la studiu au fost supuși la astefel antrenamente, timp de opt săptămâni cercetatorii au descoperit că expresia a două gene din țesutul adipos a scăzut cu aproximativ 20%. Participanții au înregistrat o creștere a masei musculare și o ardere mai rapidă a grăsimilor și o scădere a adiponectinei, proteina care joaca un rol în metabolizarea grăsimilor.

Genele folosesc informații pentru a crea proteine ​​care determină caracteristicile unui organism. În acest caz , se pare că anumite gene sunt influențate de tipul de exercitii fizice și folosesc aceste informații pentru a decide dacă organismul ar trebui să ardă grăsimi sau să stocheze.

”Combinația exerciții de forță cu exercițiile cardio încurajează organismului să folosească grasimile drept combustibil mai mult decât doar cele cardio”, spune Malin Alvehus, autorul studiului.

 

61 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook