Cum scapi de un obicei prost

Cum scapi de un obicei prost
Cum scapi de un obicei prost

Charles Duhigg, om de știință și autorul cărții „Puterea Obișnuinței”, susține că deține secretul renunțării la obiceiurile proaste.

Fie că este vorba despre renunțarea la tutun sau despre încetarea bârfei, spune acesta, oamenii ar trebui să înceapă cu pași mici. „Așa se explică succesul programului Alcoolici Anonimi, structurat în 12 etape și care îi învață pe oameni să-și schimbe rutina zilnică”, arată Duhigg.

În plus, neurocercetătorii au descoperit că obiceiurile se formează într-o zonă a creierului numită „basal ganglia”, responsabilă și pentru emoții sau amintiri. „Ne-am obișnuit să facem anumite lucruri în anumite momente. De aceea e bine să ne schimbăm obiceiurile când schimbăm și mediul, adică în vacanță. Nu va mai exista o pauză de masă după care să fumezi și nici un șef care să te enerveze suficient de tare, încât să-ți aprinzi o țigară”, explică omul de știință american.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Dan Petrescu says:

    Am fumat 30 de ani si ajunsesem sa fumez aproape de 90 de tigari pe zi, cind gindindu-ma ce sa fac de ziua mea atit de important sa tin minte cit mai am din viata ( asa fac mereu ,la fiecare aniversare fac cite un lucru pe care sa nu il uit usor) am hotarit ca ajunge cu fumatul . Din 11-07-2011 si pina azi nu am mai pus gura pe tigara. Deci nu este nevoie de 12 pasi ,ori o suta de pasi ,este nevoie pur si simplu de a vrea cu adevarat un lucru si de al face . Atit.

  2. Sa mori tu , ca ai fumat 90 tigari pe zi ?!?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *