Cum schimbă trecerea anilor potenţa bărbaţilor și cât sex e normal să facă un bărbat în funcție de vârstă

Cum schimbă trecerea anilor potenţa bărbaţilor și cât sex e normal să facă un bărbat în funcție de vârstă
Cum schimbă trecerea anilor potenţa bărbaţilor și cât sex e normal să facă un bărbat în funcție de vârstă

Performanţele sexuale ale bărbaţilor scad, în timp, ca şi dimensiunile de care sunt atât de preocupaţi. Ce înseamnă normalitate în acest subiect explică medicii şi studii care au cercetat problema.

Lungimea penisului nu mai e demult un subiect tabu. Odată cu înaintarea în vârstă însă, este normal ca bărbaţii să sufere o serie de transformări care ţin de mărime, aspect şi performanţă sexuală.

Toate aceste schimbări produc efecte atât la nivel psihologic, cât şi la nivel fizic. Scăderea stimei de sine, impotenţa ori lărgirea prostatei sunt doar câteva dintre pericolele care îi pasc pe bărbaţi. Toate pot fi ţinute însă sub control.

Numărătoarea inversă, după 40 de ani

Pe măsură ce înaintează în viaţa de adult, scade şi performanţa sexuală a unui bărbat. De vină este nivelul redus al testosteronului: nu se mai „aprind” atât de repede şi au probleme în a-şi păstra erecţia.

Mai mult, „durata de viaţă” a unui penis începe să expire după 40 de ani.

Conform studiilor, până ating pragul pensionării, doar 30% din bărbaţi mai pot fi consideraţi potenţi.

Un studiu european realizat în urmă cu câţiva ani arăta că 47% dintre reprezentanţii sexului tare sunt nemulţumiţi de proporţiile organului lor sexual.

La 30 de ani, penisul unui bărbat normal poate să atingă şi 15 cm, pentru ca până la 70 să se trezească cu numai 12,5 cm. De vină sunt inflamaţiile arterelor, ce împiedică sângele să ajungă la organ.

Cercetările au arătat că, în timp, penisul devine mai puţin sensibil, ceea ce diminuează şansele de a atinge plăcerea.

MARJE

Cât sex e normal să facă un bărbat într-o lună

Standardele în ceea ce priveşte numărul de contacte sexuale într-o lună sunt destul de ridicate la americani, ei fiind singurii care au efectuat astfel de studii pe criterii ştiintifice. Marjele sunt însă foarte mari şi depind de la caz la caz, fiind normal ca într-o perioadă mai dificilă numărul de raporturi sexuale să fie mai mic.

Informaţiile care urmează sunt doar orientative.

 • Între 20–30 de ani, sunt normale în medie între 15-30 de acte sexuale pe lună.
 • Între 30 şi 40 de ani, media este de 8, (+-5) pe lună (pot fi şi 3, dar şi 13).
 • Între 40 şi 50 de ani, media scade la 4-8 pe lună. După 60 de ani, frecvenţa indicată de specialişti este de 4 (+-4) pe lună.
 • Pentru o erecţie bună, trebuie să vină spre penis sânge suficient de mult şi să plece sânge puţin. Cea mai dramatică scădere a fluxului de sânge care vine spre penis apare, paradoxal, nu la 60 de ani cum ne-am aştepta, ci între 30 şi 40 de ani.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

 1. Pentru ca americanii sunt cei mai mincinosi si daca se îndoapa cu Viagra(si altele) si-si fac mariri de penis, etc, se cred cei mai grozavi.

 2. La mine este de 3-4 ori pe an.

 3. Hello, intradevar si eu folosesc tratamente naturiste care nu dau efecte adverse, problema este ca fiecare functioneaza cam 2-4 saptamani, apoi nu mai simt efectul acestora, citind pe net am aflat ca periodic este bine sa le schimbi si revi la acelas supliment dupa 6-12 luni, astfel am ajuns sa fiu multumit de aceste suplimente, am uitat sa mentionez ca stresul este unul din factorii care ne aduc in aceste situatii, pentru a verifica asta (eu iau regulat) luati ceai de valeriana varsat pe care il puteti rasni cu masina de cafea pt a-l face pulbere si folositi cate jumatate de lingurita dimineata si seara(ajuta si la dormit) , apoi puteti folosi pe rand suplimente care sigur va vor multumi cum ar fi: Arginina pulbere(are gust nasol), maca pulbere, Epimedium, Muira Puama, Yohimbine HCL (atentie poate da nervozitate, incepeti cu cate o capsula), mucuna prurensis, tribulus, carnitina, etc Iar pentru cei care vor sa cumpere mai ieftin (eu nu mai cumpar de mult din tara datorita faptului ca nu mai am incredere iar preturile la noi sunt foarte mari) va recomand situl http://www.iherb.com, La prima comanda beneficiati de o reducere de pana la 10USD daca folositi codul promo WUR633, de asemenea transportul este doar 4USD adica doar 14 lei fata de un Fan Curier sau altele de la noi. Tot aici gasiti si vitamine minerale sau ce altceva va mai intereseaza naturist. Sper sa va ajute aceste informatii la fel cum mi-au ajutat si mie!

 4. Salut! Pe baza de stres am avut anumite probleme cu erectia dar am rezolvat problema. Am gasit pe internet la casaplantelor Maraton forte. E super

 5. Fara sa ma laud ,la 46 de ani mai sunt capabil de partide …zilnice…sotia spune ca e mai bine ca in tinerete.si nu ma indop cu absolut nimic.

 6. fiecare se lauda cu ce are,dar trebuie ajutat si cel ce nu prea mai are.

 7. Teoria ca teoria. Am 64 de ani, merge mai bine decat in tinerete, acum imi cunosc partenera, stiu ce-i place, suntem mai ingaduitori unul cu celalalt. Merge, la 2 zile, ar merge si in fiecare zi dar sotia mai lucreaza si vine obosita.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *