Cum se prepară băutura care echilibrează glicemia şi vă ajută să slăbiţi până la 5 kilograme

Cum se prepară băutura care echilibrează glicemia şi vă ajută să slăbiţi până la 5 kilograme
Cum se prepară băutura care echilibrează glicemia şi vă ajută să slăbiţi până la 5 kilograme

Borşul este un produs obţinut prin fermentarea naturală a tărâţelor de grâu. Este bogat în enzime active şi vitamine, în special B-uri, dar şi minerale (seleniu, crom) şi aminoacizi esenţiali. De aceea este folosit nu numai pentru a da gust bun ciorbelor, ci şi ca aliment în dietele de slăbire sau ca adjuvant util pentru menţinerea sănătăţii.

Este un lichid acrişor, dietetic, are 7,7 kilocalorii la 100 ml şi constituie un tonic natural. Are rol de purificator al organismului şi de ameliorare sau chiar de vindecare a unor afecţiuni. În acelaşi timp ajută la reglarea metabolismului şi a digestiei.

Curele cu borş dau rezultate dacă le urmaţi aproximativ trei săptămâni, iar după o pauză de şapte zile puteţi repeta aceeaşi metodă.

Recomandarea specialiştilor este să consumaţi băutura cu 15 minute înainte de masă. Apoi, de la o zi la alta, creşteţi numărul paharelor/cănilor până la şapte. Borşul poate fi băut ca atare, nediluat, dar, dacă este prea acru, îi puteţi îmbunătăţi gustul cu suc de mere sau cu puţin sirop de sfeclă de zahăr.

Borşul are capacitatea de a regla nivelul glicemiei, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Se recomandă şi celor aflaţi în perioada de convalescenţă după o afecţiune acută. Borşul are şi contraindicaţii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze.

Cum se prepară

Ingrediente: 1 kg tărâţe de grâu, 9 litri apă caldă, 200 g mălai, 200 g huşti (tărâţe folosite de la alt borş) sau 20 g drojdie de bere, mărar/leuştean verde sau uscat.
Mod de preparare: amestecaţi tărâţele cu mălaiul şi cu huştile şi adăugaţi până la un litru de apă călduţă. Dacă folosiţi drojdie de bere, o lăsaţi la dospit aproximativ 30 de minute. Puneţi apoi mărarul. Turnaţi apa caldă, acoperiţi vasul cu un tifon şi îl lăsaţi la acrit, la temperatura camerei, patru zile. La început se amestecă de câteva ori cu o lingură de lemn. După ce se acreşte, filtraţi băutura, o puneţi în sticle şi o păstraţi în frigider. Vasul în care preparaţi borşul trebuie să fie din sticlă sau din lut.


 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

12 Comments

  1. buna, am intrebare , stie cineva cum se incepe a face de prima oara borsul fara husti?sau cum preparam husti daca nu avem de unde lua? si apoi folosim husti din borsul dinainte, mai departe stiu ,,,, va multumesc Jon

    • ceri de la cineva care il face…la tzara bey urbane

      • in loc de husti… pui drojdie de bere 20 gr,apoi leustean si citeste cu atentie reteta… salutari si numai bine!

      • nu toata lumea are rude sau prieteni la „tzara”, fara suparare. Deci, fara suparare, Lore , daca nu ai un raspuns pertinent , mai bine taci .

    • buna ziua
      daca doriti sa faceti bors in casa , eu va ofer usti si va invat sa preparati borsul natural in casa .
      sunati la tel 0723465814 si vb .

  2. ce naivi sunt unii oameni da borsul se consuma si la orase nu numai la tara .Trebuie sa te duci la tara sa-ti procuri o lingura doua de huste ? cauta o gospodina din Moldova si te ajuta sa-ti rezolvi problema .

  3. hustile se pot prepara si fara drojdie foarte usor.
    pentru 5 l de bors aveti nevoie de 250 g de tarate si o felie de paine alba. Se pune intr-un vas taratele cu felia de paine faramitata si turnati apa rece peste compozitie – suficient ca sa o umezeasca si sa fie mai groasa la consistenta. Se niveleaza bine si se pune capac si se lasa la temperatura camerei 2 zile si gata hustele.
    Aceasta reteta am luat-o de pe lalena.ro si va asigur ca nu da gres

    • Elena Mimi Nastase says:

      Multumim frumos tuturor pentru reteta si sfaturi, si in special tie Carmen. E bine de stiut :)

  4. multumim de informati

    multumim de informati chiar ami lipseau

  5. e bine venita reteta ta Carmen,am pierdut hustele ce le aveam adica le-am lasat prea mult nefolosite in frigider si nu au mai fost bune.am sa incerc reteta ta si sper sa iasa.

  6. Stie cineva sa-mi spuna, va rog, care este echivalentul in limba englelka la „Husti” si la ” Taratze de grau”?

  7. Taratze de grau = wheat bran !

    Huste nu e interesant,faci prima data cu drojdie(yeast) si apoi ai huste.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *