Cum se prepară sucul care ţine inima sănătoasă

Cum se prepară sucul care ţine inima sănătoasă
Cum se prepară sucul care ţine inima sănătoasă

 

Indiferent că sunt făcute dintr-un singur fruct sau mai multe, toate sucurile proaspete au efecte pozitive asupra sănătăţii.

Există însă un anumit tip de suc care aduce cele mai multe beneficii inimii. Acestac conţine 7 elemente şi se prepară astfel:

–         126 ml suc de struguri

–         20 ml suc de coacăze

–         20ml de căpşune

–         20 ml suc de mere

–         10 ml suc de merişor

–         8ml suc de acerola

–         8ml suc de aronia

Combinaţia de fructe a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Strasbourg şi a fost testată pe 80 de voluntari. În testele de laborator s-a demonstrat că acest amestec de sucuri a făcut ca arterele să se relaxeze.

Benefciile fiecărui fruct în parte:

Strgurii: numeroase studii au demosntrat că sucurile de struguri roşii pot aduce aceleaşi beneficii inimii ca vinul roşu:

–         reducerea riscului de formare a cheagurilor de sânge

–         reducerea LDL (colesterolului “rău”)

–         prevenirea daunelor vaselor de sânge din inimă

–         menţinerea unei presiuni arteriale sănătoase

Atât vinul roşu cât şi sucul de struguri conţin antioxidanţi numiţi flavonoide, care ajută la creşterea colesterolului HDL ( bun) ,acesta diminuează riscul de blocare al arterelor (arteroscleroza) şi scade tensiunea arterială.

Coacăzele: potrivit Institutului American pe probleme de îmbătrânire acestea sunt fructele cu cele mai mari cantităţi de antioxidanţi. Subiecţii pe care s-au făcut testele au resimţit în mod clar îmbunătăţiri în cazul problemelor de inimă de care sufereau, după ce au consumat coacăze.

Merele: o echipă de cercetători de la Şcoala de Medicină UC Davis din SUA a descoperit că un consum constant de suc de mere poate încetini procesul de dezvoltarea al bolile de inimă. Compuşii denumiţi fitonutrienţi prezenţi în sucul de mere acţionează reducând colesterolul rău – LDL.

Merişoarele: fenolii care se regăsesc în sucul de merişoare duc la reducerea inflamaţiilor, localizate în pereţii arterelor şi raspunzătoare de apariţia unor boli de inimă. Antioxidanţii din aceste fructe ajută şi la “relaxarea” vaselor de sânge, ceea ce duce la o mai bună circulaţie şi la reducerea riscului apariţie bolilor de inimă, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Maryland (Baltimore).

Aronia: este un fruct antioxidant care ajută la normalizarea tensiunii arteriale, susţine elasticitatea vaselor sangvine şi previne diferite boli cardiovasculare. Sucul de aronia, are un conţinut ridicat de antioxidanţi, în special antocianină, este un remediu natural eficient în prevenirea şi tratarea numeroaselor afecţiuni.

 Acerola: aceste fructe conţin cea mai mare cantitate de vitamina C (4,5%) (de 50 de ori mai mult decât conţinutul de vitamina C din portocale). În medicina populară din Brazilia, au fost utilizate ca hemostatic şi întăritor al inimii.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. dorinteodor says:

  si unde putem cumpara acest suc minune? aronia, acerola sint chestii total necunoscute in europa. nici merisorul nu prea este cunoscut….si atunci ce ziceti ca facem?

  • Sa citim articolul………si atata tot.
   S’au sa importam o padure cu fructe exotice…..

 2. Numai sucul din struguri Concord a fost dovedit ca ar avea acelas effect ca vinul rosu, dar are prea multe glucide. In plus se stie ca alcoolul favorizeaza actiunea flavonoizilor si ca ajuta digestia, sucul de struguri, nu. In ce priveste fructele exotice , cum ar fi acai si goji, intr-adevar au concentratie mare de nutrienti, dar costul este pe masura. Portocalele de ex sant mult mai ieftine si au avantajul de a avea si o fibra alimentara foarte buna pt organism. Toate fructele sant bune, cu masura: mere, pere, prune, capsuni, affine etc ESTE mult mai indicat consumul fructelor locale IN SEZON decat al celor exotice, organismul le suporta mai bine.

 3. De unde sa procuram toate acestea, cand salariile si pensiile noastre sunt mizerabile? Siktir politicieni, hotzi romani!

 4. asemenea fructe nu credca se gasesc la noi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *