Cum staţi departe de alimentele nesănătoase

Cum staţi departe de alimentele nesănătoase
Cum staţi departe de alimentele nesănătoase

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cea mai eficientă şi simplă modalitate prin care veţi mânca mai puţine alimente nesănătoase este să nu mergeţi la cumpărături când vă este foame.

Un nou studiu a scos la iveală faptul că oamenii care iau o gustare înainte de a merge să cumpere alimente, au tendinţa de a achiziţiona mai puţine produse nesănătoase.

„Chiar şi postul pe termen scurt îi poate determina pe oameni să ia decizii nesănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia. Nu mergeţi la cumpărături atunci când vă este foame şi când nu aveţi lista cu alimentele necesare, deoarece veţi cumpăra tot felul de alimente de tip junk food”, a declarat Amy Yaroch, de la Gretchen Swanson Center for Nutrition din Omaha, Nebraska.

Într-un magazin alimentar simulat, participanţii au dorit să achiziţioneze mai multe alimente de tip junk food atunci când erau înfometaţi. În medie, atât participanţii cărora le era foame, cât şi cei sătui au cumpărat 8 alimente sărace în calorii, printre care s-au numărat lactatele, carnea şi gustările. În plus, participanţii înfometaţi au achiziţionat 6 produse bogate în calorii, comparativ u doar 4 astfel de produse ce au fost cumpărate de subiecţii sătui.

Constatările au fost susţinute şi de „un studiu de teren” realizat în magazinele alimentare adevărate. Cu cât ora la care oamenii fac cumpărături este mai înaintată, cu atât ei au tendinţa de a achiziţiona produse mai puţin sănătoase, a scos la iveală studiul de teren. Acest fenomen ar putea avea legătură cu foamea şi cu cina ce urmează.

9 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook