Cum te poate ajuta sexul să renunți la fumat?

Cum te poate ajuta sexul să renunți la fumat?
Cum te poate ajuta sexul să renunți la fumat?

Cercetătorii au dezvăluit câteva beneficii pe care activitatea sexuală regulată le are pentru organism.

  • ajută la renunţarea la fumat

Bărbaţii pot renunţa mai uşor la fumat dacă ştiu că acest obicei duce la micşorarea organului sexual şi poate cauza impotenţă.

Fumatul este o cauză cunoscută a disfuncţiilor erectile, deoarece îngreunează circulaţia sângelui. Un studiu realizat pe 7.000 de bărbaţi din China arată că riscul de impotenţă este mai mare cu cât numărul de ţigări fumate zilnic creşte.

  • protejează împotriva bolilor de inimă

Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul că activitatea sexuală de trei ori pe săptămână poate înjumătăţi riscul de atac de cord. Un alt studiu spune că femeile care au orgasm de două ori pe săptămână au un risc de a dezvolta boli de inimă cu 30% mai mic decât cele care nu au făcut sex sau nu au avut orgasm.

“Endorfinele eliberate în timpul actului sexual neutralizează hormonii de stres din corp, care au legătură cu bolile de inimă”, spune Lisa Turner, terapeut sexual.

Ceea ce creşte însă riscul de atacuri de cord sunt relaţiile extraconjugale.

  • întăreşte oasele

Studiile au demonstrat că femeile aflate la menopauză care au relaţii sexuale în fiecare săptămână au niveluri de estrogen de două ori mai mari decât cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sănătatea oaselor, iar lipsa acestuia după menopauză poate fi relaţionat cu osteoporoza.

 

14 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook