De ce a descis Australia INTERZICEREA Nurofenului în farmacii

De ce a descis Australia INTERZICEREA Nurofenului în farmacii
De ce a descis Australia INTERZICEREA Nurofenului în farmacii

Curtea Federală din Australia a decis interzicerea comercializării Nurofenului în farmaciile din ţară după ce au constatat că producătorii au folosit substanţe identice pentru a trata tipuri diferite de durere. De asemenea, instanţa a constatat că preţul de comercializare a Nurofenului în Australia era dublu faţă de preţul standard, transmite BBC.

Instanţa australiană care a dat sentinţa a constatat că, deşi pe fiecare cutie de medicament se specifica faptul că tratează un alt tip de durere, medicamentul conţinea aceeaşi substanţă activă, ibuprofen 342 mg.

Curtea Federală de Australia a anunţat că produsele trebuie să fie scoase de pe rafturile farmaciilor din Australia în termen de trei luni. Produsele interzise sunt Nurofen pentru dureri de spate, Nurofen pentru dureri menstruale, Nurofen pentru migrene şi Nurofen pentru dureri de cap.

Un reprezentant al companiei britanice care produce Nurofenul susţine că decizia instanţei australiene se referă strict la această ţară şi nu va afecta consumatorii din restul lumii.

Compania britanică Reckitt Benckiser, care produce, pe lângă Nurofen, şi produsele de curăţare Dettol şi Harpic, a fost somată să transmită public, inclusiv pe pagina sa web, decizia curţii de justiţie australiană.

335 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook