De ce e recomandată circumcizia în primul an de viață?

De ce e recomandată circumcizia în primul an de viață?
De ce e recomandată circumcizia în primul an de viață?

Riscurile legate de circumcizie sunt relativ reduse în primul an de viață, dar cresc odată cu vârsta pacienților, conform unui nou studiu.

În cadrul acestui nou studiu, publicat luni în revista JAMA Pediatrics, au fost folosite date cu privire la circumcizia nou-născuților cu vârsta mai mică de un an, a băieților între 1 an și 9 ani, precum și a băieților de peste 10 ani. Acest studiu nu cuprinde date cu privire la copiii care au supuși unor circumcizii rituale, în afara cadrului medical. În total, autorii studiului au folosit datele adunate de la 1,4 milioane de circumcizii, dintre care majoritatea au fost realizate în primul an de viață.

„Am aflat că riscurile asociate circumciziei sunt reduse, dar cresc odată cu vârsta pacienților”, a precizat Charbel El Bcheraoui, cercetător la Universitatea Washington din Seattle, coordonatorul acestui studiu.

Aproximativ 0,4% dintre pacienții care au suferit circumcizii în primul an de viață au suferit complicații legate de această procedură. Acest risc crește de aproximativ 20 de ori în intervalul de vârstă 1 — 9 ani, și este de 10 ori mai mare în rândul pacienților de peste 10 ani, prin comparație cu intervalul 1 — 9 ani.

Circumcizia masculină se referă la ablația chirurgicală a prepuțului și este o obligație religioasă pentru copiii evrei dar și un ritual urmat de musulmani.

Acest obicei a fost adoptat și de oameni cu alte convingeri religioase datorită unor potențiale efecte pozitive pentru sănătate, reducând riscul de producere a infecțiilor urinare și al contactării de boli cu transmitere sexuală, printre care și HIV.

Orice familie americană poate avea acces la această practică pentru copiii de sex masculin, dacă părinții doresc acest lucru, conform unei recomandări din 2012 a Academiei Americane de Pediatrie, care face trimitere la beneficiile acestei practici.

Conform studiului publicat în JAMA Pediatrics, aproximativ 0,4% dintre pacienții care suferă această procedură ajung să manifeste complicații. Astfel, uretra este afectată în 0,8/1 milion de circumcizii, în timp ce în 702/1 milion de cazuri circumcizia nu a fost completă, rămânând părți ale prepuțului neîndepărtate.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. cetatean german says:

  Circumcizia este o tâmpenie si o idiotie nefundamentatá dpdv medical!!! Indiferent ce scriu americanii.
  Sunt de peste 30 de ani in Germania si lucrez in domeniul medicinii (multi dintre colegii mei de munca sunt Dr. Dr. !!! ) dar nu am avut pana acum ocazia sa întâlnesc pe cineva care sustine circumcizia.

 2. Mi-e pur si simplu scarba de cei care au publicat acest articol „stiintific”

 3. Poate intrebarea era mai corect pusa astfel: de ce e recomandata circumcizia si de ce este bine sa fie facuta in primul an de viata?
  La prima parte exista un raspuns principal: pentru ca medicii iau bani pt orice operatie!
  S-ar putea ca procentul f.ridicat de medici evrei din medicina SUA sa aiba deasemeni o influenta (nu in sensul celui de mai sus).
  Abia pe locul 3 apare rezolvarea unei probleme medicale!

 4. ABSOLUT INFIORATOR !!! Ce aberatii pot debita unii. Cum sa incurajezi aceste acte de mutilare a unor copii mici ? Daca autorul articolului se documenta macar 5 minute, ar fi vazut ca circumciziile care se fac din motive reale medicale sunt foarte, foarte putine. Restul se fac din prostie si pentru a ingrosa buzunarele medicilor pe baza suferintei inutile a unor copilasi ale caror traume in urma acestor proceduri oribile pot fi grave. Mai documentati-va, ca nu traim in evul mediu, ce Dumnezeu !!!!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *