De ce își pierd femeile cheful de sex și soluții pentru recăpătarea libidoului

De ce își pierd femeile cheful de sex și soluții pentru recăpătarea libidoului
De ce își pierd femeile cheful de sex și soluții pentru recăpătarea libidoului

Femeile sunt primele care îşi pierd interesul fizic faţă de partener, arată studiile care identifică și câteva cauze posibile ale problemei, dar și soluții pentru stimularea poftei de sex.

Negarea faptului că ar exista o problemă în dormitor îndepărtează tot mai multe cupluri care refuză să accepte că dorinţa şi atracţia dintre ei nu mai este aceeaşi ca la început. Specaliştii spun însă că asta nu însemnă sfârşitul relaţiei, ci doar trecerea într-o altă etapă.  Printre cauzele posibile ale problemei se numără vârsta, obişnuinţa şi chiar cariera.

Studiile arată că dorinţa sexuală a femeilor evoluează invers proporţional cu relaţia. „În general, bărbaţii tind să renunţe, în timp, la tandreţe, la partea de preludiu, iar asta le îndepărtează pe femei. Femeia ajunge să vadă actul ca pe ceva pur fizic şi chiar neplăcut”, explică psihologul Keren Rosner.

Dorinţa sexuală este în legătură directă cu emoţiile femeilor care ajung să refuze să mai facă sex cu partenerul.

Sexul cere creativitate şi tandreţe

Orele lungi petrecute la birou şi problemele financiare sunt surse incontestabile de stres pentru cele mai multe dintre femei. Iar asta se răsfrânge direct asupra relaţiei de cuplu. Principalele preocupări ale femeilor sunt problemele de la muncă şi copiii.

„Oboseala este un factor perturbator important care poate duce la eliminarea contactului fizic, pentru că necesită efort fizic, timp şi o anumită stare de spirit. Nu poți intra în jocul erotic fără o anumită stare, care să ducă nu numai la consumarea actului în sine, ci şi la plăcere”, mai spune specialistul în psihologie Keren Rosner.

O influenţă la fel de mare asupra vieţii de cuplu o are şi creativitatea din dormitor. Cu trecerea timpului, partenerii devin mai confortabili unul cu celalalt, iar asta poate duce la rutină.

„E posibil ca actul sexual să nu mai fie de calitatea celui iniţial. Însă, dacă cei doi nu se străduiesc să facă nimic pentru a-l îmbunătăţi, apare monotonia şi chiar plictiseala. Îmbunătăţirea relaţiei trebuie să fie un scop, pe tot parcursul ei”, mai spune psihologul.

Specialistul atrage atenţia asupra faptului că viaţa sexuală a unui cuplu conţine şi numeroase alte elemente secundare actului în sine, precum comportamentul provocator, jocurile erotice, crearea unui ambiet, dar şi grija pentru satisfacţia partenerului.

Sex la orice vârstă

Înaintarea în vârstă îşi spune şi ea cuvântul în materie de sex. După vârsta 30 de ani, nivelul de progesteron începe să cadă şi odată cu acesta scade şi pofta de sex la femei.

„Odată cu înaintare în vârstă procupările sunt şi mai numeroase, ceea ce face ca după 40-50 de ani tot mai multe cupluri să reducă semnificativ numărul actelor sexuale sau chiar să îl elimine complet din viaţa de cuplu. Asta nu este deloc benefic. Viaţa sexulă poate fi prelungită foarte mult timp”, conchide Keren Rosner.

Tags: , ,
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

4 Comments

  1. daca dr .Keren Rosner a afirmat ca se poate face sex si dupa 50 de ani e bine,mai greu pt. barbatii care sant trecuti de 50 de ani !hi hi!

  2. am scris un comentariu,unde a disparut?

  3. Sau… pur si simplu… a aparut altcineva.

  4. De ce se satura femeile de sex? Poate de prea mult bine. Fiind rasfatata cu tot ceea ce isi doreste, nerefuzandu-i-se nimic (flori, cosmetice, imbracaminte, incaltaminte, etc), gaseste, totusi, motive pentru a refuza …. ‘datoria matrimoniala’. Eu am 40 de ani, ea 36, suntem casatoriti de 14 ani si avem 2 copii minunati. A considerat ca e mai bine sa intrerupa cariera ei si sa se dedice copiilor, eu fiind responsabil de realizarea veniturilor familiei. Am fost si sunt intru totul de acord cu ea, in aceasta privinta, caci
    rezultatele se vad. Cand mi s-a oferit oportunitatea de a lucra de acasa, nu am ezitat o clipa. M-am intors, de la sute de kilometri, pentru a fi permanent o adevarata familie, nu numai la sfarsit de saptamana.
    Si totusi, ce s-a schimbat? Probabil, ca am o dorinta sexuala mai ridicata, dar nu cred ca ar putea fi un motiv. Este o femeie frumoasa, atragatoare, pe care o iubesc foarte mult. Sa fie stresul din cauza unor probleme financiare din ultima vreme? Am fost surprins de ….lipsa de afectiune pe care nu i-o ofer, desi ii spun ca o iubesc si ca este frumoasa de cateva ori pe zi. Cred ca o solutie ar fi sa-si continue cariera, sa socializeze mai mult, desi nu duce lipsa. Sau poate imi voi gasi eu o noua slujba, dar care sa nu ma mai tina „in casa” permanent.
    Astept, sincer, pareri legate de aceste aspecte care ar putea schimba in bine relatia noastra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *