De ce recomandă cardiologii americani medicamente anticolesterol persoanelor sănătoase

De ce recomandă cardiologii americani medicamente anticolesterol persoanelor sănătoase
De ce recomandă cardiologii americani medicamente anticolesterol persoanelor sănătoase

Cardiologii americani recomandă administrarea preventivă a medicamentelor anticolesterol pentru adulţii sănătoşi, dar care prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare, se arată în Ghidul clinic actualizat al Colegiului american de cardiologie (ACC).

Un adult din trei din Statele Unite, care nu a fost încă diagnosticat cu boli cardiovasculare sau care nu a avut un accident vascular cerebral, prezintă un risc suficient de ridicat pentru a primi tratament preventiv cu statine, se arată în Ghidul clinic al cardiologilor americani, a cărui ultimă actualizare datează din 2004.

„Cea mai mare parte a atacurilor cardiace şi cerebrale ar putea fi evitate dacă oamenii ar conştientiza riscul şi ar urma sfaturile pe care noi le considerăm eficiente pentru reducerea acestuia”, a arătat David Goff, profesor de sănătate publică la Universitatea din Colorado, care a participat la actualizarea Ghidului clinic.

Factorii de risc cei mai des întâlniţi care contribuie la ateroscleroză – cauzată de acumularea plăcilor în artere – sunt vârsta, nivelul de colesterol, tensiunea arterială, fumatul şi diabetul.

„Bolile cardiovasculare cauzate de ateroscleroză sunt prima cauză a mortalităţii şi o cauză majoră de handicap, precum şi o sursă enormă de cheltuieli pentru îngrijiri medicale”, a precizat Donald Lioyd-Jones, profesor de medicină preventivă la Facultatea de Medicină a Universităţii Northwestern din Illinois.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. Unicul si diabolicul motiv este profitul financiar imens obtinut de companiile farmaceutice,care aduc o mare parte de bani la venitul bugetar al SUA. Acesta este si motivul inuman pentru care nu sunt acceptate si omologate medicamente care au efect real impotriva cancerului,dar sunt sustinute si mentinute pe piata tot felul de citostatice care distrug organismul uman dor fiindca au niste preturi enorme si aduc mari profituri banesti.

  2. Perfect adevarat!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *