De ce unele femei fac SIDA și altele nu? Explicația neașteptată

De ce unele femei fac SIDA și altele nu? Explicația neașteptată
De ce unele femei fac SIDA și altele nu? Explicația neașteptată

Oamenii de știință au descoperit ca unele femei sunt mai susceptibile de a fi protejate împotriva prinderea HIV. Ei au descoperit cum particulele HIV sunt prinse în mod eficient de către mucusul vaginal la femeile care au Lactobacillus crispatus în mucus lor cervicovaginal

Femeile care au Lactobacillus crispatus par sa aiba o capacitate mai mare de a se proteja impotriva virusului SIDA de formare.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord spera ca aceste concluzii vor deschide calea pentru noi tratamente pentru a bloca transmiterea vaginale a bolii.

Dr. Sam Lai, profesor asistent de farmacie de la Universitatea din Carolina de Nord, si autor principal al studiului, a declarat: “Corpurile noastre secreta cam sase litri de mucus zi cu zi, ca o prima linie de aparares a suprafețelor mucoaselor”.

Mucusul cervicovaginal (MCV) poate acționa ca o barieră pentru a împiedica agenții patogeni de a ajunge la celulele care stau la baza peretelui vaginal. Dar aceste proprietăți “de barieră” pot varia foarte mult de la o femeie la alta, și pot varia chiar la momente diferite la aceeași femeie.

Tags: , ,
15 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook