Depresivii se pot trata online

Depresivii se pot  trata  online
Depresivii se pot trata online

Români din țară, dar și din afara ei se pot înscrie într-un program care tratează gratuit stările depresive. Programul de PsihoTerapie Online a Depresiei (PsiTOD) este desfășurat prin Departamentul de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara, împreună cu Departamentul de Științe Comportamentale (Universitatea Linkoping, Suedia) și Centrul de Medicină Integrativă (Universitatea Maryland, Facultatea de Medicină, SUA).
Programul se adresează persoanelor care se simt singure, trăiesc stări depresive, stări de tristețe, anxietate sau lipsă de speranță. Fiind livrat online, programul PsiTOD poate fi accesat de la orice calculator conectat la Internet, inclusiv de către românii care, momentan, sunt rezidenți în alte țări. Sesiunile de terapie vor dura nouă săptămâni. Rezultatele preliminare, obținute în urma primei runde de intervenție, sunt încurajatoare. Majoritatea participanților care au parcurs cel puțin șase-șapte module (din maximum nouă) a înregistrat o scădere semnificativă a depresiei”, spun inițiatorii proiectului.
Cum vă puteți înscrie
Cei care doresc să beneficieze de Programul PsiTOD se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/psitod la secțiunea dedicată (Înregistrare). Odată înscrise, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening care necesită aproximativ 50 de minute pentru a fi completate. Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia maximal de această intervenție. Numărul de locuri este limitat.

Tags:
5 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook