Dieta de două zile te ajută să slăbești și întârzie îmbătrânirea

Dieta de două zile te ajută să slăbești și întârzie îmbătrânirea
Dieta de două zile te ajută să slăbești și întârzie îmbătrânirea

Cinci zile mănânci cât și ce vrei, iar două ții post negru. Asta e regula de bază a dietei de două zile.

În forma sa originală, dieta permite cinci zile de festin culinar, timp în care se pot consuma toate grupele de alimente, în orice cantitate, urmate de două zile de „chin”, adică de abstinență totală de la mâncare. Singurele băuturi permise sunt apa chioară, ceaiul și cafeaua fără zahăr.

Pentru începători se recomandă pauze de minimum 8-12 ore, însă „avansații” ajung și la performanța de a mânca o zi da, o zi nu. Dieta este contraindicată însă în afecțiuni gastrice, precum ulcer, gastrită sau diabet.

Regimul nu are ca unic obiectiv doar pierderea kilogramelor în plus, ci și scăderea riscului de cancer și alte boli metabolice.

În cele două zile fără mâncare, organismul secretă într-o cantitate mai mare hormoni de creștere, supranumiți și „hormonii tinereții”, ceea ce conferă o stare generală de bine. „Dau o stare de bine și intensifică metabolismul și arderile. Pentru cei care, totuși, țin acest regim, este recomandat să bea multă apă, cafea neîndulcită și sucuri de legume în ziua de post, și să ia suplimente pe bază de alge, pentru un aport minim de carbohidrați”, recomandă nutriționistul Corina Zugravu.

37 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook