Sari la conținut

Dieta trișorului. Cum să slăbești mâncând în anumite zile ce ai chef

Sursă foto: Getty Images
Atena

Expertul în nutriție Paul Rivas este de părere că cei care sunt fizic activi, mănâncă alimente sănătoase majoritatea timpului și trișează doar în weekend, vor pierde din greutate permanent.

De luni până vineri, practicanții „Dietei Trișorului” sunt încurajați să mănânce o dietă în stil mediteraneean care include fructe, legume, cereale integrale, lactate cu puține grăsimi (mai ales iaurt), alune și grăsimi nesaturate. Zilnic, sunt permise trei mese principale și două gustări.

Gustările pot include fructe, nuci, iaurt, batoane de proteine etc. Nu sunt permise pâinea, grăsimile saturate și nici alcoolul.

În weekend, puteți trișa cu:

* pizza,

* vin,

* ciocolată,

* unt de arahide,

* înghetață,

* pâine,

* carne,

* nuci.

„Dacă își păstrezi nivelul caloriilor constant în timpul săptămânii și exagerezi doar în weekend, rata metabolică crește pentru a face față numărului mare de calorii în plus și continuă să fie ridicată și în timpul săptămânii”, vin explicațiile expertului în nutriție, care a pus la punct această dietă.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel