Diferenţă ca de la cer la pământ: produsele fast food în reclame şi în realitate

Diferenţă ca de la cer la pământ: produsele fast food în reclame şi în realitate
Diferenţă ca de la cer la pământ: produsele fast food în reclame şi în realitate

Hamburgerii McDonald’s arată întotdeauna atât de bine în reclame că ne lasa gura apă şi vrem imediat să dîm o fugă să ne luam unul. Totuşi, când ajungem în restaurant realitatea este cu totul alta.

Dario Di Natale, un blogger cunoscut din Italia, a realizat un experiment inedit, după ce a observat că niciun fel de mâncare de la fast-food nu seamănă cu ceea ce este prezentat în reclame.

Italianul şi-a cumpărat mai multe meniuri de la Taco Bell, McDonald’s, Jack In The Box şi Burger King, a fotografiat produsele şi apoi le-a pus alături de pozele din reclame, cu ajutorul programului Photoshop.

„Am dus acasă mâncarea cumpărată de la fast food, am depozitat-o în studioul foto şi am făcut poze în stitul celor din reclame, cu fotografiile oficiale ale produselor pe calculator, lângă mine, ca să pot să potrivesc luminozitatea şi unghiul”, a spus Dario pe blogul său.

Cu toate că de multe ori în reclame nu ne sunt arătate produsele exact ca în realitate, experimentul făcut de italian este de-a dreptul şocant, în unele poze oficiale un burger fiind mai mare chiar decât este ambalajul său în realitate.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

 1. Când citesc articole de genul ăsta îmi vine mereu în minte filmul ” Cădere liberă”, titlul original ”Faling down” ,film din 1993…………mă refer la scena de la McDonalds……..de atunci nu mai mănânc la fast food………..şi sunt ok cu ficatul!!!!!!!!

 2. inclusiv astfel de reportaje sunt tot o reclama la mc donalds…omu’ vede imaginile si i se face pofta…nici nu conteaza ca articolu’ se vrea a fi defaimator…de altfel crede-ma ca la cati PR-isti are mc donalds-ul daca ar fi vrut, astfel de articole nu ar fi aparut niciodata…
  nu ati observat ca la vreo 3 luni apare mereu un articol cica defaimator la adresa mc donalds?….astfel de articole de fapt nu fac altceva decat sa reaminteasca consumatorului sa se duca si sa manance un hamburger…imaginile, titlul, continutul reportajului…toate nu fac decat sa inoculeze in subcontient alt mesaj decat ceea ce prezinta in realitate

 3. UN OM NORMAL,NU FAN MC SAU KFC says:

  DAAA,nu e sanatos sa consumi produse fast-food,dar mititeii,cirnatii,friptanele sau puturoasa shaorma(cu mare traditie la romani-mostenita de la daci,ca si brinza sau vinul-nu?)-toate biziite de muste-vara-sau calcate de nesimtitii sobolani,soareci sau gindaci ce misuna prin toate orasele noastre”civilizate”-asta in toate sezoanele,adica nu e musca-vine soarecele sau alta lighioana-deci aceste produse de colt de strada,acoperite si cu praf si usor patrunse de gazele de esapament,astea or fi mai sanatoase?!
  Se pare ca romanii sint loviti,uneori,de sentimente anti-imperialiste(acum se vede”omul de tip nou”-adica acel cretin,imaginat de comunisti,care sa nu gindeasca prea mult ci sa faca/spuna ce vor …dresorii lor)si de un patriotism penibil in toate manifestarile-tot ce se face in RO fiind MUUULT mai bun decit ce fac”aia capitalisti”!
  Aceeasi reactie se gaseste si in postarile despre COCA-COLA,ca face,ca ataca orice,ca…distruge tot,orice material-ce sa mai vorbim,e arma chimica perfecta-dar care n-a omorit pe nimeni(ba nu-au crapat 2-3 cretini care beau toata ziua litri intregi de coca-pai daca ar fi baut doar vin sau tuica tot asa,litri/zi,cum era-intinereau cumva?!
  Culmea e ca de PEPSI si alte marci,mai ieftine sau necunoscute prea mult-nimic,alea se pare ca sint mai sanatoase decit coca-cola,care trece printr-o multime de analize si face eforturi sa produca o bautura cu cit mai putine chimicale(vezi,mai nou,stevia care va indulci bauturile produse-un indulcitor natural care poate fi consumat si de diabetici fara restrictii-dar se gasesc informatii despre ea)-iar daca nici americanii nu au legi dure privind calitaea alimentelor,sa nu-mi dati nemtii ca exemplu,cind la i apar tot felul de produse cu…surprize(vezi lapte cu dioxina,doar)!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *