Dorinţele sexuale ale femeilor sunt, ca şi în cazul bărbaţilor, animalice şi insaţiabile

Dorinţele sexuale ale femeilor sunt, ca şi în cazul bărbaţilor, animalice şi insaţiabile
Dorinţele sexuale ale femeilor sunt, ca şi în cazul bărbaţilor, animalice şi insaţiabile

Dorinţele sexuale ale femeilor sunt animalice şi insaţiabile, susţine o nouă carte care spulberă stereotipurile legate de sexualitatea feminină, citată de Daily Mail.

„Ce doresc femeile: aventuri în ştiinţa dorinţei feminine” ( „What Women Want: Adventures in the Science of Female Desire”) aduce în sprijinul său cercetări ştiinţifice pentru a dovedi că dorinţele şi sexualitatea femeilor sunt înţelese complet greşit – atât de bărbaţi, cât şi de femei.

Potrivit Daily Mail, cartea, care oferă o imagine fără precedent a sexualităţii feminine şi conţine teorii explozive cu privire la sexualitate şi dorinţă, poate sădi frica în inima oricărui bărbat heterosexual. Autorul său, jurnalistul Daniel Bergner, explică cum cercetarea sexualităţii feminine a fost modelată de stereotipurile de gen şi cum idealurile despre aceasta au reprimat şi chiar remodelat dorinţele femeilor şi viaţa lor sexuală.

Bergner şi-a bazat cartea pe cercetări şi interviuri cu cercetători ai comportamentului uman şi animal, psihologi, sexologi şi femei obişnuite.

Cartea, care a apărut iniţial sub forma unui articol în New York Times Magazine, în 2009, susţine că în pofida mai multor dovezi care sugerau că sexualitatea feminină este la fel de puternică şi călăuzită de dorinţă ca şi cea masculină – dacă nu chiar într-o măsură mai mare – cercetările au fost oarbe la dovezile despre poftele trupeşti şi comportamentul sexual fără rezerve ale femeilor.

De fapt, Bergner a constatat că tot ceea ce se spune despre sexualitatea masculină – şi anume că este primară, insaţiabilă şi animalică – este adevărat şi despre sexualitatea feminină.

În acest context, anumite calităţi pe care societăţile le-au atribuit în mod tradiţional femeilor – cum că ar fi în mod inerent şi biologic mai potrivite pentru monogamie sau că dorinţele lor îşi au originea în iubirea romantică – „nu sunt altceva decât un basm”, scrie Bergner.

El citează drept exemplu cazul unei maimuţe rhesus, Deidrah, al cărui comportament a fost analizat de cercetătoarea Meredith Chivers, care îşi urmăreşte necruţător obiectul dorinţei. Comportamentul acesteia i-a indicat lui Chivers că sexualitatea primatelor nu este dominată de bărbaţi. „Timp de zeci de ani şi în pofida dovezilor care indicau contrariul, oamenii de ştiinţă au văzut comportamentul sexual al primatelor dominat de bărbaţi. Bărbaţii erau iniţiatorii, iar femeile un fel de receptori aproape indiferenţi”, scrie jurnalistul.

Potrivit lui Berger, faptul că dorinţele şi fanteziile sexuale ale femeilor sunt adesea supuse sau pasive este legat de „forţa culturii care, într-o oarecare măsură, a inversat lucrurile” în privinţa modului în care femeile se raportează la ele însele sau la sex.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

  1. Este vorba si de limite impuse de societate.Un mod de a controla impulsurile este discrete si in moderatie masturbare.Personal efectuez doua sedinte lunar.

  2. Totul este educatie! Acest bergner este un ticalos de doi bani. Sa-si duca ‘celebra facatura(scriitura)’ in Packistan, Sri Lanka, Bangladesh ori in lumea araba. Sunt convins ca in respectivele zone, altele ii sunt „convingerile”… Instictele sexuale sunt transmise ereditar. Ceeace trebuia sa observe „celebrul doctor” era faptul ca multe dintre instinctele dobandite(invatate prin educatie in timpul unei vieti), sunt transmise deasemenea, ereditar. I-am fi dat nota zece la o astfel de obsevatie. Se spune ca anumiti indivizi au beneficiat de nu stiu ce caracter „intr-o alta viata”(vezi religia budista). Fals!
    Multe lucruri invatate de individ, sunt transmise ereditar intr-o foma f.simplificata, in creierul urmasilor. Acelasi lucru se intampla si cu sexualitatea. Psihologia femeilor se apropie f. mult de cea a copiilor. Mult mai usor de corupt inclusiv la capitolul dorinte, instictuale animalice, sexuale. Netinerea in frau a respectivelor instincte duce la distrugerea societatii! Asta vor de fapt britanoizii. Iar gogomanii se iau dupa ei.

  3. Nelipsita comparatie cu primatele….Tari cercetatorii astia….

  4. Mie-mi spui? De-abia mai fac fata.

  5. cred ca cineva se uita prea mult la site-urile pt adulti………..din pacate practica omoara teoria………

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *