Dormi lângă el și vei avea un somn mai plăcut

Dormi lângă el și vei avea un somn mai plăcut
Dormi lângă el și vei avea un somn mai plăcut

Când am spus dormi lângă “el” automat te-ai gândit la partener, însă este vorba despre animalul de companie. Un studiu realizat în Statele Unite spune că persoanele care dorm alături de animalul de companie vor avea un somn mai plăcut, conform Mediafax.

În 2014, cercetătorii de la Mayo Clinic raportau că jumătate dintre pacienţii care au beneficiat de consultaţii în această clinică specializată în medicina somnului erau proprietari de animale care au raportat faptul că sunt adeseori treziţi în mijlocul nopţii de prietenii lor necuvântători.

Un nou studiu, publicat recent, a indicat însă faptul că persoanele care dorm în acelaşi pat cu pisicile sau câinii lor de companie au parte de un somn mai bun.

Cercetătorii au stat de vorbă cu 150 de pacienţi despre obiceiurile lor în privinţa somnului şi despre animalele lor de companie şi au descoperit că persoanele care dorm în acelaşi pat cu pisicile sau câinii lor se simt “mai apărate şi mai în siguranţă”.

Rezultatele studiului au fost obţinute pe baza răspunsurilor oferite de pacienţii care au beneficiat de consultaţii la Center for Sleep Medicine din cadrul Mayo Clinic din Scottsdale, Arizona.

A.

Sursa – Mediafax

9 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook