Dovedit ȘTIINȚIFIC: Căsnicia este NOCIVĂ. Top 5 BOLI care vin la pachet cu verigheta

Dovedit ȘTIINȚIFIC: Căsnicia este NOCIVĂ. Top 5 BOLI care vin la pachet cu verigheta
Dovedit ȘTIINȚIFIC: Căsnicia este NOCIVĂ. Top 5 BOLI care vin la pachet cu verigheta

Cel mai vizibil efect al unei relații de durată sau căsnicii asupra sănătății este îngrășatul, iar un studiu realizat în 2012 arată că în primii ani de mariaj oamenii tind să ia în greutate, urmând ca după divorț să revină la măsurile din liceu. Alte teorii, dimpotrivă, pun surplusul de greutate pe seama conflictelor. „Dacă nu ești mulțumit de relația ta, te vei refugia fie în alcool, fie în mâncare și vei avea probleme cu somnul, care-ți vor cauza o și mai mare poftă de mâncare”, crede psihologul Maryann Troiani, co-autorul cărții “Optimism Spontan”.

 Nivelul de stres în cuplu crește, mai ales când la mijloc există și copii. Disputele parentale, nemulțumirile legate de bani sau chiar legate de lucruri mărunte, dar enervante precum dusul gunoiului, toate erodează serios sănătatea mentală.

 Insomnia este o boală „molipsitoare”.  Psihologul Maryann Troiani menționează despre un studiu realizat în 2005 care a scos la iveală că oamenii ai căror parteneri sforăiau sau erau insomniaci, au ajuns în scurtă vreme să nu mai poată dormi ei înșiși. De-acolo, o serie întreagă de probleme: scăderea performanței la serviciu, iritabilitate și oboseală cronică.

 Cercetările Departamentului de Psihologie ale Universității de stat din New York arată că femeile sunt de șase ori mai expuse depresiei dacă soții lor le-au fost infideli sau dacă mariajul lor e pe butuci. Primele semne? Izolarea față de rude și prieteni, pierderea interesului pentru aproape orice începând cu serviciul și terminând cu treburile casnice etc.

 Oamenii căsătoriți pot deveni, în câțiva ani, buni prieteni cu alcoolul. O dovedește un studiu efectuat de Universitatea din Buffalo, New York, în 2008, care a observat circa 600 de cupluri. Concluzia? În doar un an de la nuntă, oamenii au început să-și copieze obiceiurile legate de alcool, iar dacă unul dintre parteneri era bețiv, așa ajungea și celălalt. Deși, la început pasiunea comună i-a apropiat pe cei doi, ulterior relația a trecut într-o stare permanentă de conflict.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. Normal, femeia are planul secret sa-si baroizeze „motanelul” pentru ca:
  – ii reduce sansele de succes la altele (supraponderal deci circulatie mai proasta, testo mai scazut, mai neatragor fizic)
  – il dreseaza oferindu-i tot felul de „bunatati” pozand in sotie iubitoare
  Asftel il tine langa casa il face dependent.
  Altfel daca e unul cu fizic impecabil, energic, tonic e pericol mare sa „derapeze” in afara casniciei. Femeia e smechera si nu vrea sa-si complice viata inutil. E ca la o masina sport performanta. Daca ai comutat pe modul sport cu toate assist-urile off ai face bine sa casti ochii cat cepele.

  Cateodata mai cad si ele in propria capcana. Se mai intampla.

 2. Marcu Aurel says:

  Aaa… „articolu'” e la mishto sau se incadreaza la rubrica sa radem ca rasu’ ingrasa ? Chiar ca s-a tampit lumea asta de tot… acei „cercetatori” ar publica orice, doar-doar s-o reduce numarul oamenilor pe Terra asa cum vor „elitele” si dreaku ! Sau parintii „cercetatorilor” sunt niste inconstienti, care n-au stiut la ce riscuri ingrozitoare au expus umanitatea, casatorindu-se ca sa aduca pe lume imbecili, sau lumea a luat-o razna si pune botu’ la „modernizmul” lor criminal si viclean, rezultand concubinajul k(_)rvasarist global !

 3. TIMPENII !!!!!!

 4. Realitatea e ca nu sunt deloc tampenii…sigur ca sunt mici exceptii de la regula…

 5. Sanda Morar says:

  articolul e real si adevarat , si ar mai fii muuuulte de spus an aceasta privinta -! Exista femei care la anceput se dau cu zaharelul pana te casatoresti cu ea ,apoi dupa ce a facut un copil sau doi , „”crede ca a prins radacini adanci „”si ancepe sal manipuleze pe sot ,andepartandul de familia lui si primind an casa doar pe ai ei (chiar daca ea provine de la orfelinat si are parintii adoptivi ) . Ancepe treptat sa inventeze motive si minciuni , cu riscul sa ia bataie de fiecare data , pana cand sotul satul de mizeriile pe care i le face de fiecare data , renunta el ansusi la mama lui si la familie insultandui de cate ari are ocazia doar ca so multumeasca pe „EA” si ridicandui an slavi pe ai ei !Cea mai dureroasa situatie este atunci cand ai crescut un nepot de mic (pentru ca ea al negija )iar cand e mare sa te ignore (nora)si sa nu mai poti sa intri an casa lor fara sa fii insultat side ea si de el , vazandute pus an situatia de a trebui sa renunti sati mai vezi nepotii ! MA ADRESEZ domnului Marcu Aurel , desi nul cunosc , doresc sai transmit : „”sa va fereasca d_zuu sa nu va intre o vipera profitoare an familie , ca va ambolnaveste pe toti !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *