Efectul neaşteptat al cafelei

Efectul neaşteptat al cafelei
Efectul neaşteptat al cafelei

Deşi se credea iniţial că prea multă cofeină poate fi dăunătoare, un nou studiu al Institului Naţional de Cancer din SUA demonstrează exact contrariul.

Potrivit medicului Neal Freedman, 2-3 ceşti de cafea pe zi reduc riscul unui deces prematur cu 10-15%, însă cei care depăşesc această cantitate nu mai au aceleaşi beneficii.

În cazul persoanelor de vârstă mijlocie, cafeaua aduce beneficii nesperate. Mai exact, 3 ceşti pe zi pot prelungi viaţa cu câţiva ani, conform noilor descoperiri ale oamenilor de ştiinţă. Studiul care a cuprins 500.000 de persoane de vârstă mijlocie a descoperit că cei care consumă cafea îşi scad considerabil riscul de deces din cauza afecţiunilor respiratorii, cardiovasculare, diabetului sau infecţiilor.

 

Pentru demonstrarea teoriei, participanţii cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani au fost urmăriţi timp de 12 ani, însă cercetătorii nu au descoperit încă motivul pentru care cafeaua creşte speranţa de viaţă.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. MINCIUNI !!!

 2. MINCIUNI !!!

 3. Ia sa aveti o tensiune arteriala de 16/10 si sa beti 3 cesti de cafea adevarata si veti avea sans sa vedeti Belu mai repede. Cofeina urca drastic tensiunea care de la cifra aratata ajunge usor la 20-21/12-14.Bagati la tartacuta.

 4. cafeaua care se vinde in magazinele din Romania nu mai contine cofeina deoarece aceasta este extrasa si folosita in industria farmaceutica.
  asa ca, nu este nici-un pericol daca bei 1 sau 3 cesti de sorogat numit cafea.
  un pericol in reprezinta E-urile vandute la pahar din aparetele din magazine sub denumirea de cafea, ciocolata etc.

 5. Mă așteptam să văd un articol documentat – cu referințe concrete despre numele studiului, cine l-a făcut și mai ales cine l-a plătit. Este un site care se numește doctorulzilei nu bârfa zilei.
  Articolul acesta seamănă foarte mult cu presa de proastă calitate din tabloide, pe același model cu „cercetătorii spun că…”. Dezamăgitor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *