Efectul neaşteptat al Facebook-ului asupra persoanelor de vârsta a treia

Efectul neaşteptat al Facebook-ului asupra persoanelor de vârsta a treia
Efectul neaşteptat al Facebook-ului asupra persoanelor de vârsta a treia

Potrivit cercetătorilor, reţelele de socializare sunt mai eficiente decât jocurile de şah sau rebusurile, pentru a împiedica degenerarea cerebrală. Aşa că tot ce trebuie să faci pentru a-ţi ţine creierul în priză, la bătrâneţe este un cont pe Facebook, dacă încă nu ai unul.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Arizona au descoperit că persoanele de peste 65 de ani care sunt conectate pe reţelele de socializare se descurcă mai bine la testele cognitive, decât cele care nu navighează pe internet. Motivul: schimbările de pe site şi postările celor conectaţi pot îmbunătăţi acuitatea mintală.

 În cadrul unui studiu, 14 adulţi cu vârste între 68 şi 91 de ani au fost învăţaţi cum să se împrietenească cu ceilalţi participanţi şi să posteze mesaje cel puţin o dată pe zi.  În urma acestei experienţe, bătrâneii au dat teste referitoare la abilităţile lor cognitive, iar rezultatele au fost cu 25% mai bune decât cele de la testele pe care le-au dat înainte să înveţe să folosească Facebookul.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Anna Göldi says:

  Chiar daca ar avea asa un efect tot nu as recomanda nimanui inregistrarea pe Facebook, este o mare capcana pentru a colecta informatii.
  Este bine ca ROMANII sa stie acest lucru, in Anglia oamenii au facut reclamatie pentru ca Facebook le-a luat INCLUSIV imaginea profilului fetei, FARA SA CEARA ACORDUL UTILIZATORILOR..doar asa, ca au vrut ei sa stocheze ILEGAL informatii.
  Cine este la curent cu planurile francmasoneriei mondiale, cine stie ca reuniunile grupului Bildergberg s-au tinut cu usile inchise la Davos fuge de Facebook si se lasa in voia lui Dumnezeu care ii poate proteja creierul pana la adanci batraneti fara consum de energie electrica si fara calculator.
  Am o prietena in Romania, a implinit 94 de ani si nu a uitat absolut nimic, citeste regulat , nu a avut calculator niciodata, medic de profesie. Asa ca nu toata lumea are nevoie de Facebook!
  De unde stie Facebook, poate utilizatorii inteligenti ar fi fost inteligenti si FARA Facebook, cum este cunostinta mea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *