Este bine să tăiem cuticulele unghiilor?

Este bine să tăiem cuticulele unghiilor?
Este bine să tăiem cuticulele unghiilor?

Cuticula este un strat gros de celule moarte epidermice care produc cheratina – proteine cornoase care se depun pe partea inferioara a unghiei. Acest strat îndeplinește o funcție protectoare, apărând unghiile de bacterii. Este numită popular pielița unghiilor.

Taiem cuticula?

”Datorită acestui rol protector, nu este bine să tăiem cuticula, ci doar să o împingem cu ajutorul unui bețisor de lemn si a unei ape emoliente care o înmoaie si ne ajută să o îndepărtăm mai ușor fără să o agresăm”, este sfatul Claudiei Bălan, technician Melkior.

Tratarea cuticulelor

Fără o îngrijire regulată, cuticulele au tendința să se întărească și să se franjureze. De reținut este faptul că după împingerea cuticulei cu ajutorul unui bețisor de lemn trebuie aplicat un ulei pentru cuticule care ajută la hidratarea ei și care îi încetinește creșterea. Uleiul se aplică pe conturul unghiei și se masează ușor cu mișcări circulare.

Ce produse folosim pentru cuticule?

Uleiul de cuticule are rolul de a combate deshidratarea cuticulelor și de a le face mai fine, catifelate și suple. ”Fiind pe bază de extracte de uleiuri esențiale de citrice, acționează împotriva deshidratării cuticulelor. Utilizarea uleiului de cuticule este simplă: se aplică pe conturul unghiei, se masează circular, apoi se împinge și se elimină pielea moartă cu un baton special din lemn” adaugă Claudia.
Bețișoarele pentru manichiură sunt ideale pentru împingerea cuticulelor în tratamentele pentru unghii și cuticule, dar și pentru mici retușuri la aplicarea lacului de unghii.
Apa emolientă are rolul de a înmuia și elimina pielea uscată inutilă de pe conturul unghiei.

 

 

11 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook