Exercitii de respiratie care vindeca si previn bolile

Exercitii de respiratie care vindeca si previn bolile
Exercitii de respiratie care vindeca si previn bolile

Potrivit descoperirilor medicilor, exista mai multe feluri in care putem sa respiram pentru a ajuta organismul sa previna sau sa scape de mai anumite afectiuni.

Este vorba despre metode de a respira care fac in asa fel incat oxigenul sa ajunga mult mai bine in organism, lucru ce duce la eliminarea unor stari negative.

Astfel, prin metodele de respratie descrise mai jos, veti scapa mult mai usor de stres, de anxietate, circulatia va fi imbunatatita. Toate aceste efect favorizeaza o vindecare mult mai rapida a unor leziuni, dar si recuperarea usoara dupa unele tratamente. In cazul chimioterapiei, aceasta va fi mai eficienta.

Primul exercitiu:

Urmatorul exercitiu duce la scaderea presiunii sangelui, stimuleaza functiilor cognitive si totodata poate avea efecte de prevenire a obezitatii. Totodata, ajuta la reducerea stresului. Pentru a avea efecte vizibile, trebuie repetat de trei ori pe zi. Indicat este sa fie facut zilnic, de cinci ori pe saptamana.

Astupa nara dreapta cu degetul mare de la mana dreapta si inspira usor prin cea stanga. Apoi inlocuieste degetul mare cu degetele mic si inelar de la aceeasi mana, tinand nara dreapta astupata si expira prin nara stanga, usor. Repeta apoi intregul procedeu pentru nara stanga astupata.

 

 

Continuarea pe Lyla.ro

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

 1. Exercitiul prezentat este gresit. Scopul lui este de a armoniza cele doua mari canale energetice, Ida si Pingala.
  Uite cum se face:

  1. Incepe prin a da afara tot aerul din plamani pe nas. Acum, apasa usor cu degetul stang pe nara dreapta, inchizand-o astfel complet. Inhaleza usor cu nara stanga.

  2. Tine-ti respiratia pentru cateva secunde. Cu degetul drept, blocheza nara stanga, in timp ce deblochezi nara dreapta. Da aerul afara prin nara dreapta, in timp ce cealalta este blocata.

  3. Inhaleaza prin nara dreapta, tine respiratia, ia degetul de pe nara stanga si expira pe ea. In acest timp, nara stanga trebuie sa fie acoperita. Tine respiratia cateva secunde.

  4. Inhaleaza prin nara stanga si repeta exercitiul alternat cam de opt ori. La sfarsit, trage aer adanc in piept de cateva ori, inhaland si expirand pe ambele nari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *