Experţii au mai descoperit un beneficiu uimitor al ouălor

Experţii au mai descoperit un beneficiu uimitor al ouălor
Experţii au mai descoperit un beneficiu uimitor al ouălor

Ouăle conţin numeroase vitamine şi minerale, furnizează o cantitate mare de proteine, aminoacizi, vitamina A, acid folic, vitamina B6 , fier, calciu, fosfor si potasiu.

Recent, cercetătorii au descoperit că albuşul este la fel de eficient în reducerea tensiunii arteriale ca şi medicamentele.

43% dintre români suferă de hipertensiune arterială în diverse stadii şi în general, până la vârsta de 50 de ani, unul din 5 oameni dezvoltă această patologie.

De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

Oamenii de ştiinţă au constatat că o substanţă din albuş poate reduce tensiunea arterială, unul dintre principalii factori de risc ai bolilor cardiace. Ca urmare a acestei constatări, specialiştii cred că consumul de albuş de ou ajută la menţinerea tensiunii arteriale sub control. 

Ei au constatat că o peptidă din albuşul de ou, un fragment de proteină, poate încetini presiunea arterială la fel de eficient ca medicamentele prescrise în mod normal pentru acest tip de probleme. 

Echipa de oameni de ştiinţă de la Universitatea Jilin, China, au hrănit şoareci de laborator care aveau tensiunea arterială mare cu peptida RVPSL  şi au constatat că simptomele animalelor se diminuau. 

Acum, specialiştii speră să poată realiza aceste teste pe subiecţi umani. 

„Peptida din albuş poate fi utilă pentru prevenirea sau tratarea hipertensiunii. Rezultatele noastre susţin studii anterioare realizate pe această temă. Ele sunt suficient de promiţătoare încât să ne permită ca în viitor să cercetăm efectul albuşului de ou asupra sănătăţii umane”, a declarat dr. Zhipeng Yu, coordonatorul studiului .

Oamenii de ştiinţă susţin că peptida acţionează la fel ca inhibitorii de ACE (enzima Angiotensin Convertaza), precum Captoprilul. Ei sunt de părere că 50mg de peptidă RVPSL are efect similar cu 10mg de Captopril. Mai mult, se pare că efectele peptidei rămân aceleaşi chiar şi atunci când oul este gătit. 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

5 Comments

 1. …, mai pot fi utilizate ca abac la artimetica. Intrebati-l pe Nastase pentru ghidul de utilizare.

 2. Telu Nicolae Sirbu says:

  Buna! Nu fac publicitate nimanui: Se poate incerca ,,4live,, inbunatateste si mareste sistemul imunitar cu circa 400%,extract proteinic din celula galbenusului de ou si extract proteinic al laptelui de vaca!

 3. ”al oualor ”……..ma-tii…..agramat de jurnalist !!!!!!!!!

  • Facem aici o lectie de gramatica daca pe la scoala nu ai trecut. Forma de genitiv-dativ singular plural vine de la forma de nominativ-acuzativ plural + -lor:
   ou – ouă – ouălor
   ca fată – fete – fetelor.

   Şi aşa cum nu spunem fetelelor, nu spunem nici ouălelor, că -le- ăla e un articol hotărât care n-are ce căuta acolo.
   Sau la scoala unde ai mers tu va invatau doar sa injurati?

 4. Regulamentul forumului says:

  Voi, jurnalistii, sunteti principalii vinovati pentru limbajul de caverna al postarilor, fiindca permiteti unor pitecantropi ca acest lucian sa zburde nestingheriti pe forum, umilindu-va si improscandu-va cu invective! Pentru mitocani exista parca un Regulament al forumului! Sau -de dragul ratingului- v-ati pierdut demnitatea si ati devenit imuni la jigniri?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *