Există o explicație. De ce își caută bărbații amante chiar dacă își iubesc partenerele?

Există o explicație. De ce își caută bărbații amante chiar dacă își iubesc partenerele?
Există o explicație. De ce își caută bărbații amante chiar dacă își iubesc partenerele?

Deși majoritatea bărbaților se implică într-o relație cu gândul că vor rămâne fideli, în orice cuplu la un moment dat intervine obișnuința și dorința de a cunoaște și alte persoane de a experimenta ceva nou. La bărbați, dorința este mai acută și mai greu controlabilă decât la femei.

Psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia explică etapele prin care trec bărbații înainte de a înșela:

 1. Bărbaţii tineri intră într-o relaţie de dragoste crezând în mitul monogamiei. Mulţi bărbaţii vin din familii dezbinate din cauza infidelităţii şi nu vor să fie în aceeaşi situaţie. Ei cred că dacă îşi iubesc partenera vor fi satisfăcuţi şi pe plan sexual.
 2. În ciuda a ceea ce cred, la un moment dat intervine obişnuinţa. Încercările de a condimenta viaţa sexuală apar, de obicei după aproximativ 3 luni de relaţie. Dar în ciuda acestor încercări, intensitatea şi frecvenţa actelor sexuale scad.
 3. Dorinţa de a face sex cu altcineva se dezvoltă din ce în ce mai mult, însă bărbaţii nu vor să-şi părăsească partenerele. Ei vor doar să-şi îndeplinească fanteziile sexuale, dar în acelaşi timp să-şi păstreze relaţiile afective.
 4. Bărbaţii încep să-şi respingă partenerele, dorindu-şi în acelaşi timp să facă sex cu altcineva.
 5. Bărbaţii trebuie să decidă: se despart de partenerele lor pentru a putea face sex cu altcineva? Le spun partnerelor că vor o relaţie deschisă, din punct de vedere sexual? Discută despre fanteziile lor, însă nu pomenesc nimic despre ideea unei relaţii deschise? Sau decid să înşele, chiar dacă au remuşcări?
 6. În majoritatea cazurilor, decizia este infidelitatea şi prima oară se întâmplă la beţie. Nu aleg prima opţiune (despărţirea) pentru că îşi iubesc partenerele şi nu vor să-şi strice relaţia. Nu aleg nici să vorbească despre fanteziile lor pentru că se tem că vor fi respinşi şi în plus, nu vor mai beneficia de încredere din partea partenerelor de viaţă.

Aşa că înşelatul rămâne singura opţiune raţională pentru a-şi păstra relaţiile şi în acelaşi timp pentru a-şi satisface fanteziile. Deorece majoriatatea bărbaţilor nu sunt prinşi după ce au înşelat o dată, ei consideră că răul este deja făcut şi continuă să înşele. În plus, înşelatul le oferă ocazia de a face mai mult sex fără să le permită partenerelor lor să facă acelaşi lucru.

„Înşelatul este un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei”

„După ce am intervievat 120 de bărbaţi tineri şi am analizat sute de studii am ajuns la concluzia că înşelatul este
un răspuns raţional la aşteptările iraţionale ale monogamiei. Insistând asupra monogamiei înseamnă să ignori adevărul despre sexualitatea masculină”, a declarat psihologul Eric Anderson de la Universitatea din Worchester, Anglia.

Anderson consideră că este mai bine ca barbaţii să înşele şi să regrete, din moment ce dacă mărturisesc partenerei că îşi doresc sex în afara cuplului, acest lucru înseamnă în mod clar sfârşitul relaţiei.”Când bărbaţii înşală pentru sex recreaţional, işi iubesc partenera. Altfel s-ar fi despăţtit de ea„, mai spune sociologul american.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

7 Comments

 1. conform acestui articol…concluzia ar fi sa inseli,mai bn sa-ti para rau de ce-ai facut decat d ce nu ai facut???

 2. Conform articolului putem trage concluzia ca oamenii (in special barbatii, pt. ca dorinta e mai acuta la ei) nu se deosebesc prea mult de animale…

 3. Conform articolului putem trage concluzia ca oamenii (in special barbatii, pt. ca dorinta e mai acuta la ei) nu se deosebesc prea mult de animale…

 4. DA ASA ESTE,NUMAI CA ASTA SE INTAMPLA SI LA FEMEI NU ,NUMAI LA BARBATI.SUNT SI FEMEI CARE-SI DORESC O SCHIMBARE.CARE DORESC SA IASA DIN MONOTONIA DE ZI CU ZI.DAR CEL MAI BINE ESTE ATUNCI CAND,STI SA IMBINI PLACUTUL CU UTILUL.SA STI CUM SA FACI,CA SA NU TE TRADEZI.CAND UN BARBAT ARE O AMANTA,SI MERGE ACASA SI ESTE IN CONTINUARE SOT BUN SI ATENT FATA DE SOTIE ,ATUNCI ESTE BINE.LA FEL SI LA FEMEI.DECI IN CONCLUZIE ,ORI CE AI FACE,CASA SA-TI FIE CASA,NEVASTA ,NEVASTA SAMD.

 5. DA ASA ESTE,NUMAI CA ASTA SE INTAMPLA SI LA FEMEI NU ,NUMAI LA BARBATI.SUNT SI FEMEI CARE-SI DORESC O SCHIMBARE.CARE DORESC SA IASA DIN MONOTONIA DE ZI CU ZI.DAR CEL MAI BINE ESTE ATUNCI CAND,STI SA IMBINI PLACUTUL CU UTILUL.SA STI CUM SA FACI,CA SA NU TE TRADEZI.CAND UN BARBAT ARE O AMANTA,SI MERGE ACASA SI ESTE IN CONTINUARE SOT BUN SI ATENT FATA DE SOTIE ,ATUNCI ESTE BINE.LA FEL SI LA FEMEI.DECI IN CONCLUZIE ,ORI CE AI FACE,CASA SA-TI FIE CASA,NEVASTA ,NEVASTA SAMD.

 6. DA ASA ESTE,NUMAI CA ASTA SE INTAMPLA SI LA FEMEI NU ,NUMAI LA BARBATI.SUNT SI FEMEI CARE-SI DORESC O SCHIMBARE.CARE DORESC SA IASA DIN MONOTONIA DE ZI CU ZI.DAR CEL MAI BINE ESTE ATUNCI CAND,STI SA IMBINI PLACUTUL CU UTILUL.SA STI CUM SA FACI,CA SA NU TE TRADEZI.CAND UN BARBAT ARE O AMANTA,SI MERGE ACASA SI ESTE IN CONTINUARE SOT BUN SI ATENT FATA DE SOTIE ,ATUNCI ESTE BINE.LA FEL SI LA FEMEI.DECI IN CONCLUZIE ,ORI CE AI FACE,CASA SA-TI FIE CASA,NEVASTA ,NEVASTA SAMD.

 7. O porcarie de articol. Poti evita monotonia, dar trebuie sa ai un partener care sa te ajute, nu unul indiferent. Toata lumea are impresia ca o relatie e ceva care se intretine singura.. nu este adevarat. Intr-o relatie trebuie sa te bucuri si sa fi satisfacut, dar trebuie sa pui si osul si sa lucrezi ca totul sa fie bine. Daca chiar nu te mai simti bine in relatia ta, vorbeste cu partenerul, vezi ce e de facut si daca consideri ca nu merita pleaca. Doar un caracter slab inseala, asta este adevarul. Iar lumea este plina de caractere slabe si acesta este crutnul adevar.
  Continuati sa va motivati si sa va scuzati cu citate de-ale lui Jhonny Deep, alt caracter slab care nu isi poate mentine relatia mai mult de cativa ani…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *