Extraordinar! Bărbatul supus primului transplant de penis și-a lăsat iubita însărcinată

Extraordinar! Bărbatul supus primului transplant de penis și-a lăsat iubita însărcinată
Extraordinar! Bărbatul supus primului transplant de penis și-a lăsat iubita însărcinată

În luna martie a anului trecut, departamentul de chirurgie reconstructivă al Universităţii Stellenbosch din Africa de Sud anunţa că o echipa de medici de aici a realizat cu succes primul transplant de penis din lume.

Operaţia fusese realizată cu câteva luni înainte, dar medicii au făcut anunţul numai când au fost siguri că aceasta a fost o reuşită.

Profesorul Frank Graewe, şeful departamentului sus-numit, declara că pacientul este un bărbat sud-african în vârstă de 21 de ani, acesta recuperându-şi funcţiile urinară, respectiv reproductivă ale organului sau sexual.

Penisul acestuia fusese amputat din cauza unor infecţii foarte grave, consecutive, ce surveniseră în urmă unei circumcizii incorect efectuate. Bărbatul a venit de mai multe ori la medic, de fiecare dată aceştia fiind nevoiţi să taie bucăţi din organul sexual al acestuia. Organul sexual al bărbatului ajunsese să măsoare doar 1 cm, în urma operaţiilor de amputare parţială consecutive.

Circumcizia avusese loc în cadrul unui ritual tradiţional sud-african, foarte mulţi bărbaţi prezentându-se la medic de-a lungul timpului cu infecţii severe survenite în urma unor asemenea proceduri. Noul penis al pacientului fusese prelevat de la un donator decedat.

În 2006, în China, se mai încercase o astfel de intervenţie, însă, ulterior, organul a trebuit să fie extirpat din cauza „problemelor de ordin psihologic ale pacientului”.

După cum anunţă BBC, bărbatul care a fost supus primei intervenţii reuşite de transplant de penis din lume va deveni tată. Prietena tânărului pacient a anunţat că este însărcinată. Deşi termenul dat de medici, în care penisul va „intră în acţiune” era de 2 ani, se pare că acesta şi-a recăpătat funcţiile mult mai repede. Echipa de medici care a reuşit transplantul este foarte mulţumită de realizarea bărbatului.

Identitatea tânărului este ţinută sub secret, la dorinţa acestuia.

Medicii spera ca aceasta sa nu fie singura reuşită de acest gen, iar pe viitor sa poată salva mai mulţi barbaţi afectaţi de astfel de probleme.

12 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook