Femeile s-au supărat pe Angelina Jolie: Mastectomia este prea costisitoare pentru muritoarele de rând

Angelina Jolie si Brad Pitt
Femeile s-au supărat pe Angelina Jolie: Mastectomia este prea costisitoare pentru muritoarele de rând

Operaţia pentru extirparea glandelor mamare, pe care şi-a făcut-o vedeta americană Angelina Jolie, a stârnit o amplă dezbatere în societate. Femeile s-au împărţit în două tabere: unele şi-au exprimat sprijinul pentru Jolie, împărtăşind opinia că este mai bine să previi un cancer, altele au acuzat-o, în condiţiile în care asemenea proceduri costisitoare nu sunt la îndemâna oricui, subliniază cotidianul rus Utro.

Acest din urmă aspect este confirmat şi de chirurgii americani, care recunosc că nu fiecare femeie care a fost diagnosticată cu cancer la sân îşi poate permite o asemenea operaţie. Potrivit medicilor, preţul unei mastectomii depăşeşte 50.000 de dolari, iar dacă apar complicaţii preţul poate creşte de două-trei ori.

„La ora actuală, nu toate companiile de asigurări recunosc aceste măsuri preventive ca fiind o necesitate medicală. Adică, atunci când o femeie decide de una singură, fără recomandarea medicului, că îi este necesară operaţia”, explică chirurgul american Michelle Copeland, citat de New York Post.

În ceea ce priveşte apelul Angelinei Jolie adresat tuturor femeilor, ca acestea să-şi facă analize de sânge din care să poată afla dacă ar putea dezvolta cancer, nici aici, potrivit medicilor, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Numai testele genetice costă în jur de 4.000 de dolari. În afară de aceasta, trebuie plătite şi alte cheltuieli legate de spitalizare.

Femeile care, la fel ca şi Jolie, au gena ce determină un risc ridicat în ceea ce priveşte dezvoltarea unui cancer la sân sau la ovare, se află într-o situaţie deloc de invidiat, consideră Judith Wallace, una dintre femeile care au fost nevoite să-şi facă o asemenea operaţie, însă la recomandarea medicului.

Judith a fost supusă unei mastectomii în 2004. Au urmat un curs de chimioterapie şi şase săptămâni de radiaţii. Potrivit femeii, în fiecare seară ea se întorcea acasă şi nu a stat în spital nicio noapte. Cu toate acestea, costul total al tratamentului pe bază de asigurare s-a ridicat la aproape 250.000 de dolari.

Faptul că Angelina Jolie, mama mai multor copii, a decis să-şi facă mastectomie la ambii sâni a devenit cunoscut la 14 mai. Jolie a recunoscut că făcuse operaţia la 27 aprilie, după ce finalizase trei luni de proceduri preliminare.

„Medicii mei au descoperit că am 87% risc să dezvolt cancer la sân şi 50% risc pentru cancer de ovare. De aceea, am decis să nu tărăgănez nicio secundă şi să reduc la minim posibilitatea îmbolnăvirii. Am luat decizia să fac o dublă mastectomie”, a declarat actriţa.

Jolie le-a sfătuit pe toate femeile care au antecedente în familie în ceea ce priveşte cazurile de cancer să-şi facă analize de sânge din care să afle dacă ar putea dezvolta cancer de sân sau de ovare.

CITIŢI ŞI:

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

10 Comments

 1. Simpatic in acest caz, este ca desi Jolie, joaca in filme roluri de erou care sta la marginea prapastiei in majoritatea timpului, se impusca se lupta se arunca in gol, este spioana fara frica si amanta salbatica, in realitate face pe ea de frica pentru orice presupusa boala.

  • Dane, esti prost. Cand ai copii, si nu 1 – 2 ci 6 as vrea sa vad daca ai mai vorbi asa. Trebuie sa fi intr-adevar curajos sa iei o astfel de decizie, Angie este chiar o eroina.

 2. din experienta says:

  E nebuna, urmati tratamentul medical normal (mai putina chimio) asociat cu tratamente alternative, cocteiluri din ceaiuri, pudra de plante, masaje cu uleiuri din plante preparate de voi , argila si va veti vindeca

  • Esti nebuna tu si eventual toate alea care te asculta ..sa dai apa la moara la toti cei ce speculeaza suferinta oamenilor si le vand Leacurile miraculoase din iarba lui bao bao de pe muntele Sinai.
   In caz ca n-ai cascat ochi si nu te pricepi deloc, femeia asta avea toate sansele din lume sa faca CANCER la san si nu vreun nodul benign sau alte prostii caz in care oricum ar fi ajuns la mastectomie si nu se stie daca i-ar mai fi fost de folos atunci
   Sa-l vad eu pe Eroul sau Eroina de pe aici care doarme linistit cand stie ca are peste 80% sanse sa faca CANCER . Jolie avea gena care-i „asigura” sansa de minim 70% de a face cancer si istoric in familie (maica-sa care murise de asa ceva) care-i sporea si mai mult respectiva sansa.
   Discutia aici nu e despre inechitatea sistemului de asigurari din state care ajunge sa aiba costuri duble sau triple pentru o afectiune cancerigena fata de tari din europa de vest de exemplu sau despre unul dintr-o tara bananiera ca a noastra
   Decizia a fost una curajoasa si pentru o femeie ca Jolie care are toti banii din lume pentru tratamentul asta si probabil pentru o reconstructie mamara de cea mai buna calitate.
   Ca sa nu mai vorbim ca are un ecou de o mie de ori mai puternic faptul ca o actrita de talia lui Jolie atrage atentia femeilor sa ia in serios o astfel de afectiune (la noi in romania majoritatea femeilor ajung in stadiu terminal si cu metastaze) si sa se cerceteze din timp decat 100 de doctori

  • Ce repede ne aruncam la injurii si judecati. Crezi ca ei i-a fost usor sa ia decizia asta? Am avut o boala mult mai putin periculoasa decat cancerul pe care parintii mei au incercat sa o trateze pe langa medicamente cu leacuri homeopate, ierburi ceaiuri si alte leacuri babesti din disperare si rezultatul a fost ca 8 ani de zile m-am chinuit cu ea. Nu exista leacuri miraculoase. Exista principii de viata sanatoase, gen mancat numai alimente naturale, exercitiu zilnic sau cel putin 2-3 ori pe saptamana, dar si asa femeile care au gena asta pot face boala. Pentru ca mediu in care traim este toxic si gradul de toxicitate creste anual.
   Eu ca n-am gena nu pot decat sa sper ca nu o sa fac cancer. Ea nu putea decat sa se intrebe cand o sa se intample.

  • Asa s-a vindecat si Steve Jobs!

 3. si ce sa-ti povestesc, Angelina Jolie e cauza tutror inechitatilor sociale de pe Terra…

 4. eu cred ca a avut deja noduli mici. Nu cred ca chestia asta doar pe supozitia riscului. Cu ovarele ce face, le scoate si pe alea ?

 5. Eugenia Botez says:

  Cand vom invata noi, romanii, sa participam la o dezbatere sau sa ne spunem parerea in mod civilizat ?! Faptul ca suntem saraci, faptul ca ne revolta ca avem o tara plina de escroci si de hoti, faptul ca nu suntem in stare sa alegem cand trebuie sa o facem, faptul ca nimic nu merge bine in tara asta, faptul ca invatamantul si sistemul de sanatate abia de mai exista … nu ne da dreptul sa fim marlani !

 6. Nu va mai agitati…nu moare nimeni sanatos, chiar nici cel care fac sport in fiecare zi :)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *