Folosești medicamente solubile? Iată ce riști să pățești

Necesarul de calciu pentru organism
Folosești medicamente solubile? Iată ce riști să pățești

Analgezicele folosite de milioane de oameni pot cauza infarct sau accident cerebral vascular pentru că au prea multă sare.

Pacienții care folosesc regulat aspirină, paracetamol sau ibuprofen solubile sunt cu 22% mai predispuși unui accident vascular și au un risc de cinci ori mai mare de hipertensiune, potrivit unui nou studiu.

S-a descoperit că dozele recomandate de analgezice conțin cu 50% mai multă sare decât limita zilnică sigură pentru un adult.

Cercetarea a fost realizată la Universitățile Collage London și Dundee.

Milioane de oameni folosesc analgezice în afecțiuni precum artrita și majoritatea preferă variantele solubile pentru că sunt mai ușor de înghițit și ăși fac mai repede efectul. Însă medicamentele conțin niveluri foarte mari de sare pentru a se dizolva în apă.

În timpul studiului, cercetătorii au urmărit pacineți care luau paracetamol, aspirină sau ibuprofen solubile și de asemenea suplimente precum vitamina D, zinc și calciu, de circa șapte ani.

Rezultatele cercetării au scos la iveală că cei care luau medicamente solubile aveau un risc de infarct sau AVC cu 16% mai mare, indiferent pentru cât timp le luau.

Pacienții care luau medicamente solubile pentru o perioadă mai mare de patru ani aveau un risc de AVC cu 22% mai mare și erau de șapte ori mai predispuși să dezvolte hipertensiune.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

 1. Sorin Leucuta says:

  Informatia nu este corecta. Comprimatele efervescente nu contin clorura de sodiu ( sare) ci un amestec de acid citric si bicarbonat de sodiu care produc efervescenta, pe linga compusul activ. De retractat afirmatiile nedcorespunzatoare din articolul Dvs.

 2. Dori Stefan says:

  @ Sorin Leucuta- sarea de sodiu poate fi: sarea acidului clorhidric adica NaCl sau a acidului carbonic adica bicarbonatul de sodiu NaHCO3. Deci nu este incorect a se numi sare.

  STIRE: Pacientii care consuma sare de Sodiu in cantitati mari, fie ca este continuta in tabletele efervescente de orice produs( sub forma de bicarbonat de Na), fie ca este in sarmale, telemea, carnati ( sub forma de clorura de sodiu), se expun la riscul de infarct, A.V.C., deces. Cel mai bine este sa se adminstreze tablete NE-efervescente, normale, ce atatea mofturi?
  Nu Ibuprofenul si Aspirina sunt de vina , ci abuzul de Sodiu , sub orice forma. Ce ziceti, nu asa trebuia sa sune stirea?
  Pe ambalajul tabletelor efervescente ar trebui mentionat acest risc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *