Formula unui meniu perfect pentru masa de Crăciun, care satură fără să îngraşe

Consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei
Formula unui meniu perfect pentru masa de Crăciun, care satură fără să îngraşe

Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul perfect pentru masa de Craciun este următorul:

  • 150 de grame de friptură de curcan la cuptor
  • 110 grame de piure de castane
  • 100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
  • 15 grame sos de merişoare
  • Un cârnăcior
  • 80 de grame de cartofi la cuptor
  • 155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
  • 160 de grame morcovi înăbuşiţi
  • 150 de grame de varză roşie
  • Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.

Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Craciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.

Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

2 Comments

  1. asta cred ca facut acest meniu pentru somalezi…auzi cica un carnacior, 15 grame sos de merisoare adica o lingurita…Bai nene la ce naiba traiesti daca nu te bucuri de viata…Ce naiba doar nu crezi ca ai sa traiesti o mie de ani mancand un carnacior…

  2. Asa a spus si altcineva „De ce mai traim daca nu mancam si bem cat ne place” iar cand i s-a dat verdictul de bolnav terminal nu-i venea sa creada ca abia trecuse de 50 de ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *