FORUM DOCTORUL ZILEI: Operațiile fără tăieturi care salvează fertilitatea femeilor și vă scapă de durerile de spate. Întreabă EXPERTUL!

Radiologia intervențională, care pe scurt rezolvă prin metode minim invazive probleme medicale complicate cu ajutorul angiografului, de la cele din sfera ginecologică până la probleme cardiace sau dureri cronice de spate, câștigă din ce în ce mai mult teren și în spitalele din România, atât de stat, cât și private.

Mai exact, intervențiile care se fac cu ajutorul angiografului se recomandă în următoarele afecțiuni:
1. Angioplastii şi stentare, adică dilatarea arterelor înfundate din orice zonă a corpului. Operaţia clasică e cea de bypass, de înlocuire a zonei de vase înfundate cu o proteză vasculară.

2. Neuroradiologia intervenţională rezolvă la fel de neinvaziv anevrisme cerebrale, malformaţiile cerebrale, embolizări de tumori cerebrale, vertebroplastie şi nucleoplastie.

3. Embolizări de fibroame uterine şi tratarea hemoragiilor din sfera ginecologică.

4. Terapia sarcinilor extrauterine. Prin metodele clasice se scoate trompa pe care s-a dezvoltat sarcina, şi astfel femeia pierde 50% şanse să mai rămână însărcinată. Prin embolizare, trompa poate fi salvată.

Care sunt cazurile care răspund cel mai bine la acest gen de tratament? Cât de complicate sunt operațiile? Cât costă la privat? Se pot face gratuit la stat?

Orice întrebări aveți legate de cazurile de acest gen de intervenții le puteți adresa expertului în radiologie intervențională Bogdan Dorobăţ, de la secția de specialitate a Spitalului Universitar de Urgență din București.

Trimiteți întrebările dvs pe doctorulzilei.ro, în zona de comentarii de la finalul articolului, iar medicul vă răspunde la ele.

 

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

 1. Daniel Marian says:

  Se poate efectua acest tip de interventie chirurgicala si la o stenoza de canal lombar congenitala?

 2. Iordache Ion says:

  Am fost operat in februarie 2010 la „Municipal” de domnul doctor Muresianu. Interventia a constat in introducerea a doua baypass-uri la cele doua artere iliace. Operatia a fost un succes important. Ulterior am putut sa merg zilnic 6-7 Km. Anterior dupa 300m trebuia sa ma odihnesc. Totusi, am ramas cu dureri mari de mijloc care apar in timpul mersului. Am facut o radiografie din care nu reies decat „uzuri” normale la varsta mea (62 ani). Nu reusesc sa determin cauza. Unii spun ca de vina ar fi fost „epidurala”. aplicata dupa operatie. Ar putea fi in continuare vorba tot de o vascularizare proasta ?
  Precizez ca durerea acuta ramane localizata la mijloc cu slabe difuzii in fese.
  PS: pentru orice eventualitate telefonul meu este 0746045117

 3. irina bestman says:

  dragii mei sunt o pacienta care am fost diagnosticata la INNBN cu anevrism de artera cerebrala medie dreapta operata chirurgical in octombrie si anevrism de oftalmica dreapta cu indicatii de embolizare va rog sa ma indrumati intrun fel ca nu tiu ce sa fac deoarece statul nu ne ajuta deloc cu fonduri pentru efectuarea embolizarii iar financiar nu prea am de unde lua aproape 8 mii de euro cat costa interventia de embolizare va rog daca se poate sa ma ajutati intrun fel
  nu stiu ce pot face cu respect irina bestman tel 0723062124

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *