Fructele care te apără de boli de inimă, de Alzheimer și de diabet

Fructele care te apără de boli de inimă, de Alzheimer și de diabet
Fructele care te apără de boli de inimă, de Alzheimer și de diabet

Două cești pe zi de afine previn o serie de boli cronice asociate sindromului metabolic precum cancerul, bolile de inimă, diabetul și Alzheimerul, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Maine.

Efectul benefic se datorează antocianidinelor, substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge, formarea cheagurilor de sânge în artere şi previn creşterea tensiunii arteriale.

Foarte bogate în fibre, în vitamine (B1,C) şi în minerale, precum fosforul, calciul, magneziul, potasiul, afinele contribuie și la detoxifierea organismului.

 

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Si cam de unde propuneti sa luam acele 2 cesti zilnice?
    Banuiesc ca cercetatorii studiului nu au folosit afine de recolta, care sunt in toate pietele (cand e sezonul), si care nu se apropie nici pe departe de proprietatile celor crescute natural, pe munte.
    O gramada de studii pe care le citim zilnic, cu rezultate frumoase (vezi peste si Omega 3, avocado uscat de supermarket, banane coapte in depozit) dar fara utilitate practica imediata tocmai degradarii zilnice a calitatii produselor alimentare vandute in magazinele „de larga desfacere”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *