Fructele-minune care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți

Fructele-minune care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți
Fructele-minune care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți

Originar din America de Nord, Aronia sau Scoruşul este un arbust ce poate trăi în medii umede şi la temperaturi de până la -30 grade şi care produce fructe mici, de culoare neagră, care au proprietăţi miraculoase.
Fructele de Aronia conţin cea mai mare cantitate de antioxidanţi, depăşind cu mult (de aproape 15 ori) cantitatea de antioxidanţi conţinută de rodii sau de afine, dar şi o cantitate impresionanata de vitamină C.

În plus conţin şi vitamina P, care ajută la fixarea vitaminei C în organism, dar şi vitamina B1 şi B2. În plus aceste fructe au şi un conţinut bogat de minerale: calciu, magneziu, iod, fier, potasiu, fosfor.
Consumarea fructelor de Aronia are un efect tonic general, îmbunătăţeşte metabolismul, ameliorează starea generată de stres şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.
Cantitatea de iod conţinută este benefică copiilor în periada de creştere. Totodată, aceste fructe sunt recomandate în tratarea bolilor copilăriei.
Scoruşele au proprietăţi antiseptice (ajutând organismul în lupta sau prevenirea infecţiilor virale şi bacteriene), antihistaminice (fiind benefic pentru diferite tipuri de alergii), dar totodată au şi proprietăţi antiinflamatorii şi anticancerigene.
Deasemenea aceste fructe au şi un efect de protejare împotriva radiaţiilor. Prin urmare este un aliment ce ar trebui să fie folosit cât mai mult de către persoanele care utilizează foarte mult calculatorul, telefonul mobil sau televizorul.
Deşi un aliment puţin cunoscut în România, Aronia a fost adusă în Europa şi introdusă în dieta cosmonauţilor ruşi, încă de la jumătatea secolului trecut.
Gustul lor este unul acrişor, uşor amărui şi pot fi utilizate uscate, sub formă de ceai sau proaspete sub formă de suc.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

6 Comments

  1. Si, cum am putea procura aceste fructe-minune?!

  2. Ce aveti voi acolo in poze sunt aronia, dar nu sunt scoruse. Scorusele de pe la noi sunt alea care ies pe gugle images, seamana cu smochinele.

    • Așa e. Și eu am avut probleme de înțelegere la început. Scorușul românesc, Sorbus domestica, n-are a face cu Aronia melanocarpa. M-am documentat. E o confuzie ca și în cazul „merișoarelor”. Merișorul e Vaccinium vitis idaea în timp ce cranberries sunt Vaccinium oxycoccus.

  3. As vrea sa le procur aceste fructe minune sau aronia, unde sa le cumpar ?

  4. Cristian Plesu says:

    Am infiintat in Vrancea o plantatie de aronia si goji ; mai multe amanunte si poze la http://www.domeniileprisecani.ro/

  5. Advărat, consum aronia de 3 luni deja la sugestia dr. Moldovan de la Institut, și efectele nu au întârziat să apară. La început neîncrezător apoi, după ce am citit pe rupte articole de specialitate, pe măsură ce îmi administram dozele prescrise și starea mea se îmbunătățea, am fost convins. Am avut norocul să dau peste un producător local de suc de aronia și alergătura după suc și pudră s-a încheiat. Au și fructe congelate certificate, sucul e fără apă sau zahăr și oamenii ăștia se pricep la ce fac. Se cheamă Situs Vlach, căutați pe net. Nu am cuvinte pentru cât de mult au însemnat fructele astea pentru mine. Sunt o adevărată minune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *