Fructul care crește plăcerea sexuală a femeilor

Fructul care crește plăcerea sexuală a femeilor
Fructul care crește plăcerea sexuală a femeilor

Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță, însă cercetătorii spun că poate face chiar mai mult de atât.

Un nou studiu publicat în Archives of Gynecology and Obstetrics sugerează că merele îmbunătățesc viața sexuală a femeilor.

Cercetătorii au analizat 731 de femei cu vârste între 18 și 43 de ani. Participantele au fost împărțite în două grupuri: cele care consumau unul-două mere pe zi și cele care nu consumau deloc mere.

Participantele au fost apoi rugate să completeze Female Sexual Function Index (FSFI), un chestionar compus din 19 întrebări referitoare la activitatea sexuală, inclusiv frecvența actelor sexuale și gradul de satisfacție.

Astfel s-a descoperit că un măr pe zi era asociat cu un scor mai mare la chestionarul FSFI, sugerând că merele sporesc plăcereaa sexuală.

Aparent, consumul sporit de mere crește nivelul lubrifierii și sprijină funcțiile sexuale, îmbunătătțnd experiența, potrivit studiului. Acest lucru se datorează polifenolilor și antioxidanților pe care îi conțin merele și care stimulează circulația sangvină de la nivelul organelor genitale.

În plus, merele conțin floridzdin, un fitoestrogen similar cu estradiolul (hormon sexual feminin) care joacă un rol important în lubrifiere.

1 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook