Sari la conținut

Grapefruitul, unul dintre cele mai sănătoase alimente. Iată ce boli poate combate

Grapefrutul are un conținut mare de vitamina C, iar pe lângă aceasta mai are vitamina A, apă, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele B1, B2, B5, retinol, niacină, tocoferol și fier.

Conține, de asemenea, și licopeină (cea care îi dă și culoarea roz și roșie), un antioxidant benefic pentru organism, dar și cu efect antitumoral. Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume, prin urmare și de grepefruit ne protejează împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon. Specialiștii susțin că grepefruitul roz sau roșu este unul dintre cele mai sănătoase alimente și că substanțele antioxidante pe care le conține pot împiedica îmbătrânirea precoce a organismului.

Este un fruct apreciat pentru conținutul bogat în enzime care stimulează digestia.
Consumul regulat de grapefruit previne bolile tubului digestiv, constipația, aciditatea gastrică, ateroscleroza, artrita, reumatismul, osteoartrita și astmul.
Grapefruitul ajută la menținerea sănătății gingiilor și previne inflamarea lor.
Consumul de grapefruit scade nivelul de colesterol și de trigliceride.

Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referință.
Grapefruitul protejează inima, prevenind bolile cardiace. Consumul regulat ajută la scăderea colesterolului și scade riscul de boli cardiace.
Grapefruitul este un hepatoprotector natural

Este benefic, de asemenea, și în cazul transpirației picioarelor, rănilor, erupțiilor pe piele, zona zoster, eczeme, diferitelor ciuperci ale pielii, coșurilor.
În plus, flavonoidele din grepfrut scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson.
Pentru ca efectul să fie cel dorit se recomandă consumarea fructului proaspăt sau a sucului obținut în casă.
Grapfruitul este foarte popular datorită efectelor sale miraculoase în curele de slăbire, mai ales pentru că are doar 25 de calorii (la suta de grame). Este recomandat a se consuma în acest caz înainte de masă. El are proprietăți chimice care reduc nivelul de insulină, conducând asftel la scăderea în greutate.

Există și situații când consumarea acestui fruct este interzisă.
Sucul de grapefruit poate interacționa cu anumite medicamente și poate provoca efecte negative.
Grapefruitul nu permite pastilelor să se descompună în organism, astfel ca ele ajung direct la intestine și ficat. Naringina, substanța amară, specifică acestui fruct, poate să oprească metabolizarea medicamentelor, împiedicând eliminarea lor din organism și crescând în acest fel riscul unei intoxicații.
Cercetătorii estimează că peste 85 de medicamente interacționează cu grapefruitul, dintre care 43 într-un mod periculos. Consumarea unui singur grapefruit sau a doar 200 de mililitri de suc de grapefruit ar putea fi suficient pentru a altera într-un mod semnificativ concentrația medicamentelor din corpul unui pacient.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: