Sari la conținut

GRĂSIMEA abdominală face RAVAGII în organism. Câte probleme vin la pachet cu o talie îngroșată

Grăsimea abdominală este un indicator că în interiorul corpului tău lucrurile nu sunt tocmai în ordine. O talie care măsoară peste 89 cm la femei și peste 102 cm la bărbați este indicatorul pericolelor care te pândesc, iar situația este deosebit de gravă!

Grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală, cum i se mai spune, sufocă organele importante, cum ar fi: ficatul, intestinele și pancreasul și le perturbă funcțiile. Aceste depozite sunt active din punct de vedere metabolic și cauzează o mulțime de probleme de sănătate, dintre cele mai grave.

Grăsimea viscerală trimite un flux de chimicale toxice în corp, cauzând procese inflamatorii. Surplusul abdominal de grăsime conduce la un nivel mărit al tensiunii arteriale, la glicemie mare, ajută la creșterea colesterolului rău și micșorează nivelul colesterolului bun.

Un studiu recent arată că peste 15.000 de oameni cu grăsime abdominală excesivă sunt mai predispuși la boli cardiovasculare, vor dezvolta rezistență la insulină, care se va traduce într-o predispoziție la diabet de tip 2.

De asemenea, și riscul de a dezvolta cancer este strâns legat de grăsimea abdominală peste limitele acceptate.

Un studiu recent arată că șansele de a face cancer colorectal sunt aproape duble în rândul femeilor aflate la menopauză, care au depozite consistente de grăsime, în jurul taliei.

Mai mult, un alt studiu prezintă legătura dintre excesul de grăsime de pe abdomen cu riscul de a face cancer de sân. După ce femeile care au participat la studiu au slăbit în jur de 6 kilograme, în medie, au fost înregistrate modificări ale markerilor tumorali, indicând o scădere semnificativă a riscului de cancer mamar.

Existența țesutului adipos excesiv micșorează nivelul creierului, la propriu și crește riscul de demență sau Alzheimer. Oamenii cu burtă au un risc de trei ori mai mare decât cei supli de a dezvolta demența.

Doar o dietă sănătoasă, care monitorizează atent aportul caloric ne poate ajuta să reducem circumferința taliei și să micșorăm riscurile de a face aceste boli grave.

Mișcarea este și ea un factor esențial în lupta cu grăsimea viscerală. Încercați să scoateți complet zahărul și fructoza din meniul dv, întrucât este principalul factor care determină surplusul de grăsime în zona taliei.

Eliminați definitiv băuturile din comerț, sucurile și alcoolul, mâncarea procesată. Cortizolul, hormonul de stres, este în strânsă legătură cu creșterea depozitelor de grăsime viscerală, așadar o monitorizare și eliminare a stresului din viața noastră ne va ajuta la micșorarea circumferinței taliei.

Un studiu arată că oamenii care au dormit mai puțin de 5 ore pe noapte sunt cei mai predispuși la îngrășare. Pentru evitarea acumulării depozitelor de grăsime, dormiți cel puțin 7 ore pe zi!

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: