Grăsimile sănătoase scad riscul bolilor de inimă. Iată cum le alegeţi

Grăsimile sănătoase scad riscul bolilor de inimă. Iată cum le alegeţi
Grăsimile sănătoase scad riscul bolilor de inimă. Iată cum le alegeţi

Este greşit să eliminăm toate grăsimile din dietă, deoarece acestea joacă un rol important în organism.

Unele vitamine sunt solubile în grăsime, aşa că organismul are nevoie de grăsimi pentru a le asimila. Grăsimile nesănătoase care se găsesc de obicei în produsele de origine animală ar trebui evitate deoarece cresc nivelul colesterolului rău şi riscul devoltării diabetului de tip 2 şi al afecţiunilor cardiovasculare.

Grăsimile sănătoase (mononesaturate şi polinesaturate) pe de altă parte scad riscul bolilor de inimă şi pot avea un efect pozitiv asupra insulinei şi nivelului de glicemie.

Iată câteva sfaturi care să vă ajute să alegeţi grăsimile sănătoase:

–         alegeţi întotdeauna grăsimi mononesaturate şi polinesaturate citind întotdeauna etichetele produselor

–         evitaţi întotdeauna uleiul vegetal parţial hidrogenat

–         folositţi uleiuri de măsline, de palmier sau de canola la gătit

–         consumaţi în fiecare zi cel puţin un aliment care conţine omega 3

–         reduceţi consumul de carne roşie şi lactate grase şi înlocuiţi-le cu carnea de pui sau de peşte

Cele mai important surse de grăsimi sănătoase: migdale, avocado, nuci, alune, ulei de in, ulei de măsline, ulei de cânepă, ulei de struguri, peşte.

Grăsimile nesănătoase se găsesc în: unt, brânză şi lapte gras, prăjituri şi produse de patiserie, ciocolată, smântână, frişcă, produse fast food,  pielea de pe carnea de pasăre, gălbenuşul de ou, carnea şi produsele din carne de porc.

38 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook