Iată cum trebuie aleasă mărimea implantului mamar

Iată cum trebuie aleasă mărimea implantului mamar
Iată cum trebuie aleasă mărimea implantului mamar

În România, nu mai puțin de 8.000 de femei își măresc sânii anual, însă înainte de marea decizie sunt câteva întrebări la care e obligatoriu să li se răspundă.  Care trebuie să fie mărimea implantului? Cum știu dacă forma și marimea implanturilor alese mi se potrivesc?

Silvia Stanculescu-Vasalos, chirurg estetician, este de părere că alegerea implanturilor potrivite trebuie făcută după o analiză detaliată a caracteristicilor fizice ale pacientei, analiza coroborată cu dorința acesteia. „Întrucat fiecare pacientă este unică, constituția fizică și caracteristicile țesuturilor trebuie extrem de minuțios analizate pentru obținerea unui rezultat optim. Măsuratorile care determină cea mai bună formă și dimensiune a implanturilor sunt notate si analizate în contextul formei sânilor, a calității/elasticității pielii, dar și a dimensiunii si consistentei glandei mamare”, a specificat chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Măsurători standard

In decursul anilor, s-au elaborat diferite protocoale pentru standardizarea interventiei de marire a sanilor. Acestea cuprind mai multe sau mai putine masuratori dar in protocolul standard sunt incluse urmatoarele: distanta de la jumatatea claviculei la mamelon, distanta de la manubriul sternal la mamelon, distanta de la mamelon la santul inframamar, baza sanului, pliul cutanat superior, lateral si medial si circumferinta peste si sub sani.

“Trebuie subliniat faptul ca dupa examinarea informatiilor furnizate de corpul pacientei si determinarea paramerilor in care trebuie sa se incadreze dimensiunile implantelor, discutia cu pacienta este esentiala pentru a intelege dorintele si asteptarile acesteia privind aspectul final al sanilor: isi doreste niste sani mai mari dar cu aspect natural, mai mari si mai agresivi, etc.”, a precizat Silvia Stanculescu-Vasalos.

Discutiile dintre pacienta si chirurgul estetician sunt foarte importante pentru ca acesta sa inteleaga care este dorinta pacientei si asteptarile ei fata de rezultatul final. Pacienta trebuie sa stie “exact ce vrea” si sa exprime cat mai clar acest lucru tocmai pentru a elimina orice nemultumire ulterioara.

3.500 de euro, operația de mărere a sânilor

Se spune ca un implant bine ales si bine “pozitionat”, in acord cu caracteristicile fizice ale pacientei, doar privind bustul acesteia nu poate sa ajute la ” diagnosticarea” formei: proteza rotunda sau anatomica.

“Deci dialogul dintre pacient si medic realizat cat mai clar si mai amanuntit, impreuna cu masuratorile corecte sunt cheia unor sani perfecti si in concordanta cu dorintele si caracteristicile fizice ale fiecarei paciente in parte”, a incheiat chirurgul estetician.

Costul unei interventii de marire a sanilor este de 3.500 euro, pretul include analize pre operatorii, ecografie mamara, anestezie, protezele mamare, manopera, o noapte de spitalizare si 6 controale postoperator.

 

Tags:
4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook