Iată cum verificați cât de proaspete sunt ouăle

Iată cum verificați cât de proaspete sunt ouăle
Iată cum verificați cât de proaspete sunt ouăle

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine a și B6, acid folic, fier, fosfor, potasiu și calciu de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentație.

Pentru a verifica dacă ouăle pe care le consumați sunt proaspete aveți nevoie doar de un vas cu apă rece în care să puneți oul:

1. dacă este un ou foarte proaspăt, se va scufunda în apă și va rămâne la fundul vasului pe o parte

2. dacă oul are 2 săptămâni se va scufunda și va rămâne la fundul vasului, însă se va ridica puțin dintr-o parte

3. un ou vechi de 3 săptămâni va sta puțin mai sus de fundul vasului puțin mai ridicat dintr-o parte

4. un ou de 4 săptămâni va pluti la suprafața apei

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

13 Comments

  1. Multumim ! Chiar nu prea stiam cum pot fi recunoscute. Daca la magazin sau piata nu ai cum sa le incerci, cel putin acasa le poti testa ca sa vezi ce mananci.

    • Ouale vechi au coaja lucioasa, stralucesc. Cele proaspete au coaja mata. Asta e cel mai bun indiciu cand cumparati oua de la tarani.

  2. Draga mea luminita…ce te face sa crezi ca acasa poti vedea ce mananci? :-)

  3. Metoda e valabila indiferent de producator (gaina , rata , curca …..) ?

  4. Da! cele prospete au coaja mata dar indivizii din magazine le sigileaza in cofrage si printre cele bune pun si vechi.Am patito! si cu proba in apa e buna dar o poti face doar acasa adica dupa ce le ai cumparat deja.

    • Comentez Orice says:

      draga elis, pentru stiinta ta, nu indivizii din magazine sigileaza ouale in cofrage ci furnizorii/producatorii…..magazinele doar le comercializeaza……datoria indivizilor din magazine este sa aibe la vanzare doar produse in termenul de valabilitate trecut pe ambalaj de furnizori/producatori…..

  5. eu mai stiam ca le scuturi langa ureche, daca se simte miscare inauntru clar nu mai e bun. cu cat e mai vechi cu atat se slabeste albusul si la zguduire se simte galbenusul miscandu-se inauntru

  6. Pai alea de 4 saptamani deja piuie, ca doara la 3 saptamani ies pui de amu. Ca doara atata cloceste gaina, fix 21 de zile!

    • clab: poate ca closca s-o fi saturat intre timp sa tot stea pe cofraje in frigidere pe la carrefour

  7. Parca, oualele nu se verifica in apa, ci in solutie salina, la fel, si metoda clatinarii oului: cand este vechi, galbenusul se misca inauntru, lasand senzatia unei bile, de asemenea, cand se sparge, si se pune intr-o farfurie plata, albusul tinde sa se imprastie prin farfurie, cand este proaspat, ramane in jurul galbenusului.

  8. CHELAN ROMULUS says:

    Are dreptate DAN,toata lumea trebuie sa stie ca oul prospat trebuie sa aiba coaja mata nu lucioasa.!!!!!

  9. Si daca il clatini langa urechevezi care esre proaspat. Nu trebue sa se clatine

  10. frumos si destept

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *