În majoritatea cazurilor, cei care se îmbolnăvesc de cancer fac această greșeală. Ce să faci ca să eviți boala

Cancer
În majoritatea cazurilor, cei care se îmbolnăvesc de cancer fac această greșeală. Ce să faci ca să eviți boala

Cea mai mare parte a cazurilor de cancer ar putea fi evitate, se arată într-un nou studiu asupra cauzelor acestei boli, publicat în revista Nature. Principala cauză a maladiei e stilul greșit de viață al pacienților, printre celelalte cauze numărându-se toxinele, expunerea la razele solare și obiceiurile alimentare. Mult în urma acestor elemente se află factorii pur genetici, relatează joi 7sur7.be.

De majoritatea cazurilor de cancer se face vinovat un stil de viață greșit. Regimurile alimentare, expunerea la razele UV, fumatul și bolile joacă un rol mult mai important decât moștenirea genetică atât de des invocată. Studiul merge și mai departe, afirmând că, prin eliminarea acestor factori „declanșatori” ai cancerului, s-ar putea evita până la 90% din cazuri. De menționat însă că simpla renunțare la fumat, adoptarea unui regim alimentar sănătos pentru a avea o greutate corporală în limite normale și consumarea cu moderație a alcoolului nu exclud apariția unui cancer, dar scad semnificativ riscurile.

Concluziile noului studiu sunt absolut contrare rezultatelor unei alte cercetări efectuate anterior, tot în cursul anului 2015, care susținea că tipurile de cancer sunt doar consecința unei oarecare lipse de noroc și că măsurile de prevenire au un impact foarte scăzut. Cercetarea afirma că majoritatea cancerelor sunt cauzate de „derapaje” ale ADN-ului în timpul îmbătrânirii și al diviziunii celulelor.

Noul studiu a luat în considerare aceleași date științifice, dar, în mod paradoxal, a ajuns la concluzia contrară. Dr Ysuf Hannun de la Universitatea Stony Brook din New York arată că norocul (sau mai degrabă nenorocul) are un rol în dezvoltarea unui eventual cancer, dar că factorii de mediu și stilul de viață al persoanei sunt determinante în declanșarea acestei dezvoltări a bolii. El apreciază prin urmare că obiceiurile alimentare, fumatul, expunerea la soare, la viruși, la poluare și la alți factori necunoscuți încă influențează din plin parcursul unui viitor bolnav.

Această teorie sugerează că fiecare are un rol de jucat în propria sănătate, orice om având interesul să încerce să limiteze pe cât posibil propriile riscuri, știind că eforturile lui vor avea un impact pozitiv. Așadar, vina pentru cancer nu mai poate fi atribuită doar geneticii: potrivit specialistului în oncologie menționat, numai o parte infimă din cazurile de cancer pot fi imputate exclusiv factorilor genetici și ereditari. „Aceste rezultate au o importanță capitală în strategia de prevenire a cancerului, precum și pentru cercetare și sănătatea publică”, încheie el.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

3 Comments

  1. Cautam colaboratori seriosi! Oferta speciala pentru cei care vor sa faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email

  2. Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email: maria_madalina_89@yahoo.com

  3. Bani la domiciliu! Un program exceptional de castigat bani la domiciliu la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! esti ajutat in activitate, pas cu pas prin intermediul unor lectii in format pdf pe e-mail! Te-ai saturat de asemenea anunturi!!! Insa, incepand cu luna viitoare, acest proiect va fi lansat official, atunci te vei convinge ca e ceva extrem de serios! Nu pierde prima etapa de inscriere in proiect. Hotaraste-te cu seriozitate, cerand informatii mai multe la adresa de email: iulicrinuta@yahoo.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *