Infertilitatea la barbati si ce o cauzeaza

Infertilitatea la barbati si ce o cauzeaza
Infertilitatea la barbati si ce o cauzeaza

Cand un cuplu este diagnosticat ca fiind infertil, primele ganduri se indreapta la femeie. “Este stearpa”. “Nu poate avea copii”. Nu este o femeie “completa” intrucat nu poate concepe. Dar natura face ca problemele de infertilitate sa se datoreze in egala masura si barbatilor.

Infertilitatea se traduce prin incapacitatea de a concepe un copil dupa un an de sex neprotejat. Statisticile arata ca intre 35-40 de procente de problemele cu infertilitatea sunt datorate barbatilor, un procent aproape egal femeilor, si ultimele 20-30 de procente fiind o combinatie intre cele doua cauze, plus cateva cauze necunoscute.

Rolul barbatului in fertilizare este uimitor. Aproximativ 200 de milioane de spermatozoizi se gasesc in sperma in momentul ejacularii. In cazul celor mai multi barbati, de la 15 la 45 de milioane din acesti spermatozoizi sunt suficient de sanatosi pentru a fertiliza un ovul, desi numai 400 supravietuiesc dupa ejaculare. Numai 40 din acesti 400 ajung in proximitatea ovulului, supravietuind mediului toxic al spermei si conditiilor “ostile” din vagin. Din aceasta “armata” de spermatozoizi, numai unul va ajunge sa sparga invelisul exterior si sa penetreze ovulul.

Cauzele infertilitatii la barbati:

-spermatozoizii au mobilitate scazuta

-morfologie anormala(forma si marimea spermatozoizilor)

-probleme cu sperma

-numar mic de spermatozoizi

Continuarea pe Lyla.ro

7 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook