Ingredientul-minune care menține creierul tânăr. Îl poți adăuga în cafea

Ingredientul-minune care menține creierul tânăr. Îl poți adăuga în cafea
Ingredientul-minune care menține creierul tânăr. Îl poți adăuga în cafea

O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă. 

Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.

Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurând scăderea glucozei din sânge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia

Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.
Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutând la restauratea functiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.
Scorţisoara poate fi adăugată și în cafeaua de dimineață.

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Un site interesant ,foarte bun pentru sfaturi pentru pastrarea sanatatii !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *