Investigaţii medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare. Află unde şi în ce perioadă

Investigaţii medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare. Află unde şi în ce perioadă
Investigaţii medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare. Află unde şi în ce perioadă

Câteva sute de piteşteni vor beneficia vineri de investigaţi medicale gratuite pentru depistarea afecţiunilor cardio-vasculare, în cadrul unei acţiuni organizate de Comisia de Sănătate din Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu filiala Societăţii Române de Cardiologie.

Investigaţiile medicale vor fi efectuate într-un cort amplasat în zona centrală a municipiului Piteşti, unde celor care doresc le va fi măsurată tensiunea arterială şi le vor fi făcute electrocardiograme.

Acţiunea este organizată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiinţarea secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti. Aniversarea va fi marcată şi printr-un simpozion cu tema „Actualităţi în cardiologie”.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în judeţ erau înregistrate, la sfârşitul lunii iulie, 72.078 persoane diagnosticate cu hipertensiune arterială, faţă de 66.230 în urmă cu un an. De cardiopatie ischemică suferă 35.717 persoane, iar numărul pacienţilor diagnosticaţi cu boli cerebro-vasculare este de 10.691.

Din totalul de 569 decese înregistrate în luna iulie în Argeş, aproape 400 au fost cauzate de boli ale aparatului circulator, dintre care 108 de hipertensiune arterială, 42 de infarct miocardic, 153 de alte forme de cardiopatie ischemică, 78 de boli cerebro-vasculare.

comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

One Comment

  1. Atentie! Aceasta nu este o gluma! Cititi sau muriti in termen de 7 zile, de asemenea de celtura doar mesajul initial…………Corinne a murit dupa 7 zile de la acea zi… Curand ea a ras si a ignorat in intregime linkul si a plecat.Ultimil.
    Atentie! Aceasta nu este o gluma! Cititi sau muriti in termen de 7 zile, de asemenea de celtura doar mesajul initial…………Corinne a murit dupa 7 zile de la acea zi… Curand ea a ras si a ignorat in intregime linkul si a plecat.Ultimil.

    e 7 zile in noapte a 7 ea a dormit linistita si pasnica, din cauza ca link-ul deja a fost uitat! Dar a doua zi dimineata , ea a mers la apel pentru a spune mamaei ei ca trebuie sa mearga la scoala si imediat deja s-au auzit tipete. Corinne a fost terorizata de un ochi de sticla larga.Daca nu doriti sa se intample, copie si lipeste acest text in cel putin 15 comentarii diferite, altfel blestemul va fi lovit de altvineva.
    răspunde

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *