Joburile care cauzează dezvoltarea astmului la adulţi

Joburile care cauzează dezvoltarea astmului la adulţi
Joburile care cauzează dezvoltarea astmului la adulţi

Motivul: s-a descoperit că locul de muncă are o influenţă mai importantă decât fumatul, în apariţia asmului la vârsta mijlocie, cauzând 1 din 6 cazuri de îmbolnăvire, în comparaţie cu fumatul, vinovat de îmbolnăvirea unei persoane din 9.

Din 9.488 de oameni care au participat la studiu, 9% au dezvoltat astm în jurul vârstei de 42 de ani, fără a fi incluşi cei care aveau boala din copilărie.

O echipă de cercetători de la Imperial College London a identificat 18 slujbe care se află în stânsă legătură cu apariţia astmului. Cu cel mai mare risc sunt joburile din domeniul curăţeniei şi al frumuseţii.

Conform experţilor, nu jobul în sine duce la îmbolnivire ci mediul de lucru al unei persoane. Inhalarea substanţelor chimice aflate în majoritatea produselor de curăţat şi în cele de înfrumuseţare, mai mult de o dată pe săptămână se află în strânsă legătură cu cazurile de astm, mărind cu 20% riscul apariţiei acestei boli sau recidivei.

Pe lângă produsele de curăţenie şi de înfrumuseţare, făina, enzimele, metalele şi textilele sunt şi ele materiale cu risc crescut de a produce astm.

,,Acest studiu are un important mesaj pentru cei care suferă de ast şi pentru doctori. Demonstrează că o mare parte din adulţii cu astm, au dezvoltat boala din cauza mediuluiîn care lucrează”, a explicat profesorul Somnath Mukhopadhyay.

 

 

 

6 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook